Израел каза, че неговата пехота и танкове са извършили нападения

...
Израел каза, че неговата пехота и танкове са извършили нападения
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Израелски части нахлуха в Газа, Нетаняху обяви, че това е само началото

Израел сподели, че неговата пехота и танкове са направили набези в линията Газа в петък, първото известие за прекосяване от въздушна война към наземни интервенции за премахване на бойци на Хамас седмица след смъртоносната им офанзива в Южен Израел.

Някои поданици на Газа напуснаха домовете си в петък, с цел да избягат от пътя на израелската офанзива, откакто Израел подреди на повече от милион души да изоставен северната половина на Ивицата Газа в границите на 24 часа. Хамас им сподели да не отиват.

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху предизвести, че едноседмичното възмездие на Израел за нападението на Хамас от Газа е " единствено началото ".

„ Удряме враговете си с невиждана мощност. Подчертавам, че това е единствено началото.”

Израелската войска съобщи, че за първи път нейните сухопътни войски работят в линията Газа, извършвайки „ локализирани набези “.

Войски, подкрепени от танкове, са организирали набези против палестинските ракетни екипажи и търсят информация за израелските заложници, взети от Хамас през уикенда, сподели представителят контраадмирал Даниел Хагари.

Междувременно някои жители в град Газа отхвърлят да изоставен, защото наближава крайният период на Израел да се измъкне, преди да стартира предстояща наземна инвазия.

„ Смъртта е по-добра от напускането “, сподели Мохамад, 20. „ Роден съм тук и ще умра тук. Напускането е стигма. “

Съобщава се, че десетки хора, бягащи от град Газа, са били убити при въздушни удари, до момента в който няколко хиляди поданици са се отправяли от северната линия Газа.

Служители на Организация на обединените нации предизвестиха, че придвижването на 1,1 милиона палестинци ще провокира „ смразяваща костите “ филантропична рецесия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР