Израел изгражда регионален съюз за противовъздушна отбрана (ПВО) под ръководството

...
Израел изгражда регионален съюз за противовъздушна отбрана (ПВО) под ръководството
Коментари Харесай

Израел: Изграждаме регионален съюз за ПВО под ръководството на САЩ

Израел построява районен съюз за противовъздушна защита (ПВО) под управлението на Съединени американски щати, заяви министърът на защитата Бени Ганц, като добави, че съюзът към този момент е осуетил опити за офанзива от страна на Иран, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Според Ганц визитата на американския президент Джо Байдън в Израел, планувана за 13 и 14 юли, в допълнение ще укрепи този развой.

През последните години Израел се сближи с подкрепяните от Съединени американски щати арабски страни, които споделят общи опасения по отношение на Иран. Еврейската страна им предложи да стартират съдействие в областта на защитата. Публично те реагираха сдържано на въпросната концепция.

В публична стенограма от съвещание на парламентарната комисия по външни работи и защита се показва, че програмата „ Противовъздушна защита в Близкия изток “ към този момент работи и че с помощта на нея са били отблъснати ирански опити за офанзива против Израел и други страни.

В документа не се загатват имената на партньорските страни и няма спомагателни сведения за осуетените набези.

Иран, който е отдавнашен зложелател на Израел и районен противник на няколко арабски страни в района, твърди, че предприеманите от него военни дейности имат защитителен темперамент.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР