Израел и палестинското движение Хамас преговарят за освобождаването на около

...
Израел и палестинското движение Хамас преговарят за освобождаването на около
Коментари Харесай

Израел и Хамас преговарят за размяна на 100 отвлечени жени и деца, срещу затворници

Израел и палестинското придвижване Хамас договарят за освобождението на към 100 цивилни, най-вече дами и деца, които бяха отвлечени и са държани в плен от групировката, оповестиха от " Ню Йорк Таймс " и ТАСС, базирайки се на израелски публични лица,

Според обявата малко под половината от 240-те заложници са цивилни. Ако страните съумеят да сключат значимо съглашение, тези заложници ще бъдат освободени. Според един от обсъжданите разновидности Хамас първо ще освободи 10 до 20 цивилни, настояват източниците. След това, в случай че Израел извърши всички условия, ще бъдат освободени още 100 заложници - сподели служителят. Времевата рамка за осъществяването на възможните договорености не е ясна. Няма информация също дали са взели участие медиатори в постигането на това съглашение.

Според изданията Катар посредничи в договарянията, а в тях вземат участие и високопоставени американски чиновници.

Съединени американски щати към момента не виждат прогрес по въпроса за освобождението на заложниците в линията Газа, само че не престават да работят по него. Това удостовери заместник-постоянният представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Робърт Ууд на съвещание на Съвета за сигурност на международната организация, отдадено на обстановката в Близкия изток.

Ако това се случи, даже опцията за безвредно напредване на заложниците през бойното поле ще отнеме време, сподели дипломатът. Затова считат, че една филантропична пауза също би била потребна в този подтекст, добави Ууд.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР