Изправят на съд бизнес дама, нанесла щети на държавния бюджет

...
Изправят на съд бизнес дама, нанесла щети на държавния бюджет
Коментари Харесай

Бизнес дама се направи на хитра, вижте какво й се случи!

Изправят на съд бизнес дама, нанесла вреди на държавния бюджет за близо близо 230 000 лв.. Делото против 45-годишната Цветомила Ч. е формирано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Велико Търново.

Процесът е плануван за 3 октомври в Окръжния съд в остарялата столица. Подсъдимата ще дава отговор за това, че за времето от 14 октомври 2010 година до 24 март 2016 година като шеф и представител на „ Холидей Фън Клуб “ ЕООД избегнала установяването и заплащането на данъчни отговорности и предплатен налог за приходи от трудови правни отношения по член 42 от Закона за налозите върху приходите на физическите лица в изключително огромни размери–103 756, 33 лв.. 

Цветомила Ч.е упрекната и в това, че за интервала от 23 януари 2015 до 24 март 2016 година е укрила за дружеството-осигурител „ Холидей Фън Клуб “ ЕООД и за обезпечени от него физически лица наложителни вноски за държавно публично обезпечаване – за фонд ДОО и фонд ДЗПО, в изключително огромни размери – общо 125 346,50 лв..

При следствието било открито, че е оповестила пред Търговско дружество на Национална агенция за приходите – Велико Търново застрахователен приход в по-малък размер от действителния и удостоверила лъжа по отношение на размера за дължимите за внасяне от сдружението осигурителни вноски. 

Престъплението е осъществено посредством посредственото извършителство на счетоводителя Й. Д. Г. от Велико Търново.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР