Изпратената от Ямболската община Тунджа хуманитарна помощ вече е доставена

...
Изпратената от Ямболската община Тунджа хуманитарна помощ вече е доставена
Коментари Харесай

Хуманитарната помощ изпратена от община Тунджа е доставена в Болград

Изпратената от Ямболската община Тунджа филантропична помощ към този момент е доставена в Болград. Лекарства и хранителни артикули за над 12 хиляди лв. бяха изпратени за побратимената на община Тунджа - община Болград.

По молба на кмета на Болград Сергей Дмитриев са изпратени два рейса и микробус, които да превозят до Ямболска област 110 искащи да изоставен страната, уточни кметът Георги Георгиев:

  " Автобусите ще тръгнат, когато се съберат всички хора и рейсовете се изпълнят, а и съобразено с техните комендантски часове и зелени коридори ".  

По предварителните описи се чака да дойдат към 50 деца с техните майки, както и възрастни дами. Вече е направена организация за настаняването им, както в бази на общините Тунджа, Болярово и Стралджа, по този начин и в хотели и къщи за посетители в Ямбол и наоколо до града.

" Много е значимо от тези 110 какъв брой от тях имат предпочитание да останат трайно на наша територия и какъв брой вероятно за една, две, три нощувки. При идването ще бъдат направени бързи проби за Covid и при нужда ще се търси лекарска интервенция ", добави Георгиев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР