Полиция и ветеринарни инспектори започват проверка в магазините в Сливен.

...
Полиция и ветеринарни инспектори започват проверка в магазините в Сливен.
Коментари Харесай

Проверки преди Великден: Продават ли ни храна с неясен произход и изтекъл срок?

Полиция и ветеринарни инспектори стартират инспекция в магазините в Сливен. Инспекцията е за валидност и генезис на главните артикули, които се търсят преди празниците.

„ Ние ревизираме всички ограничения свързани с сигурността. Не единствено на клиентите, само че и сигурността на помещението, както и дали се съблюдават законовите ограничения като водене на документи, отчитане на продажби, вярното етикетиране на продуктите “, обяснява инсп. Василев от Икономическа полиция към ОДМВР-Сливен.

Проверката на хранителния магазин е сполучлива, инспекторите нямат забележки.

 „ Великден за всеки “ ще се опитат да създадат възпитаници от Хасково Тази сутрин 3 мин. „ Великден за всеки “ ще се опитат да създадат възпитаници от Хасково  Празнично пътешестване: Не превишавайте скоростта, ще има инспекции Тази сутрин 3 мин. Празнично пътешестване: Не превишавайте скоростта, ще има инспекции  Производител: В бутикови пекарни цената на козунака стига до 200 лева./кг Тази сутрин 2 мин. Производител: В бутикови пекарни цената на козунака стига до 200 лева./кг  По какво да разпознаем положителното месо за Великден? Тази сутрин 2 мин. По какво да разпознаем положителното месо за Великден?  „ Великден за всеки “ ще се опитат да създадат възпитаници от Хасково Тази сутрин 3 мин. „ Великден за всеки “ ще се опитат да създадат възпитаници от Хасково  Празнично пътешестване: Не превишавайте скоростта, ще има инспекции Тази сутрин 3 мин. Празнично пътешестване: Не превишавайте скоростта, ще има инспекции  Производител: В бутикови пекарни цената на козунака стига до 200 лева./кг Тази сутрин 2 мин. Производител: В бутикови пекарни цената на козунака стига до 200 лева./кг  По какво да разпознаем положителното месо за Великден? Тази сутрин 2 мин. По какво да разпознаем положителното месо за Великден?

„ Тук всичко е обикновено. Посочени са цените, има касов уред, записана е теглилка “, казва още инсп. Василев.

Снимка: bTV

Служителите на икономическа полиция по празниците постоянно ревизират дружно с инспектори от Агенцията по храните. 

„ Ние следим за сигурността на храните. В момента ревизираме храните, които участват на трапезата на българина по време на великденските празници – агнешкото месо главно, споделя доктор Арнаудова от БАБХ към Сливен.

По думите ѝ се следи за съблюдаване на периода на валидност на продукта, както и за съществуване на здравна маркировка, която демонстрира страната на генезис, и би трябвало да е оповестена на етикета.

„ При избиране на храна е хубаво клиентите да обръщат внимание на външния тип на продукта преди всичко. В случая на прясното месо цветът би трябвало да е румен, консистенцията да е плътна и еластична, както и мирисът – да е характерен и прелестен “, поучава инсп. Добринка Гинева от БАБХ към Сливен.

Проверките ще продължат до 8 май. Цената на агнешкото месо към този момент няма покачване, остава твърдо към 23 -24лв. за кг.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР