Изпращането на танкове на Украйна продължава да е водеща тема

...
Изпращането на танкове на Украйна продължава да е водеща тема
Коментари Харесай

Танковете за Украйна продължава да е водеща тема за европейските лидери

Изпращането на танкове на Украйна продължава да е водеща тематика за европейските водачи. Франция не изключва опцията да изпрати танкове Leclerc на Киев, стана ясно след диалог сред френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер. Олаф Шолц на собствен ред разяснява, че страната му ще продължи да поддържа Украйна, само че не загатна ще включва ли тази поддръжка бойни машини.

„ Трябва да се притесняваме, че тази война ще продължи още дълго. Затова е значимо Украйна да знае, че няма да спрем поддръжката, че ще действаме толкоз дълго, колкото е належащо “, сподели Шолц.

В изявление за френска телевизия немският външен министър Аналена Бербок акцентира, че Берлин „ няма да стои на пътя “ на Полша, която упорства за изпращането на немски танкове Leopard 2 на Украйна. На този декор Мароко достави обещаните на Киев танкове Т-72.

Междувременно за още военна помощ прикани Борис Джонсън, който изненадващо дойде в Киев и беседва с украинския президент.

Във вечерното си послание Володимир Зеленски акцентира, че срещата му с някогашния английски министър председател се е състояла точно на Деня на обединяването на Украинската и Западноукраинската национални републики.

„ С нашето украинско единение, историческото обединяване, което постигнахме в ранните часове на 24 февруари, се отразиха на интернационалните връзки през миналата година. Свободният свят остана единен по този начин, както не го е правил отдавна “, сподели Зеленски.

Зеленски удостовери и за уволнението на зам.-министър, обвинен и задържан за приемане на 400 хиляди евро рушвет за пазаруване на електрогенератори.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР