Молнупиравир: лекарство за COVID, свързано с мутации, които биха могли да „разпространят болестта“, казват учени

...
Използвано по целия свят за лечение на COVID, това беше
Коментари Харесай

Използвано по целия свят за лечение на COVID, това беше едно от първите антивирусни средства, достъпни за лекарите по време на пандемията.

Дълго Пациент с COVID: „Изгубих самоличността си“

Но изследователи, които картографираха вирусни мутации в глобални бази данни, откриха, че някои мутации на COVID, силно свързани с пациенти, приемащи молнупиравир, са много различни от обичайните мутации, които са виждали, което означава, че може да доведе до по-нататъшно инфекция.

Кристофър Руис от катедрата по медицина в университета в Кеймбридж каза, че молнупиравир „принадлежи към клас лекарства, които могат да накарат вируса да мутира толкова много, че да бъде фатално отслабен“.

"Но това, което открихме е, че при някои пациенти този процес не убива всички вируси и някои мутирали вируси могат да се разпространят", каза той.

"Това е важно за вземете под внимание, когато оценявате общите ползи и рискове от молнупиравир и подобни лекарства."

Проучването, проведено от изследователи от Института Франсис Крик, Университета на Кеймбридж, Имперския колеж в Лондон, Университета на Ливърпул, Университетът на Кейптаун и Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA) също откриха, че мутациите са по-вероятни при по-възрастни възрастови групи в съответствие с употребата на антивирусни средства за лечение на хора, които са изложени на по-голям риск.

Почти трети (30%) от събитията в Англия включват употребата на молнупиравир, показват данните от лечението.

Опечалените семейства казват на Хенкок да си отиде

Тео Сандерсън, водещ автор и постдокторантски изследовател в Института Франсис Крик, каза: „Нашите доказателства показват, че специфично антивирусно лекарство, молнупиравир, също води до нови мутации, увеличаващи генетичното разнообразие в оцелялата вирусна популация.

„Възможността за персистиращи антивирусно-индуцирани мутации трябва да се вземе предвид за разработването на нови лекарства, които действат по подобен начин."

Прочетете повече:
Дългият COVID може да увреди множество органи
Необичаен случай на дълъг COVID посинява краката на човека
Колко дълго COVID съсипа живота ми

Уебсайтът на NHS казва, че молнупиравир е ограничен до пациенти „в групата с най-висок риск“.

Той действа, „като спира вируса, който причинява COVID-19 от расте и се разпространява“ и се „използва за лечение на ранна инфекция с COVID-19 и помага за предотвратяване на по-тежки симптоми“.

Байдън маха маската въпреки положителния COVID тест на съпругата

Близо 230 000 души в Обединеното кралство са починали и са имали COVID в техния смъртен акт от началото на пандемията, показват официални данни.

По света почти седем милиона смъртни случая от болестта са докладвани на Световната здравна организация (СЗО).

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР