Използването от украинските войски на населението на Артемовск (украинско име

...
Използването от украинските войски на населението на Артемовск (украинско име
Коментари Харесай

Пушилин: Киевският режим е направил жив щит от населението на Бахмут

Използването от украинските войски на популацията на Артемовск (украинско име - Бахмут) като жив щит удостоверява, че Киев не го е считал за собствен град. Това съобщи през вчерашния ден изпълняващият длъжността глава на ДНР Денис Пушилин в ефира на Първи канал, оповестява ТАСС.

" Абсолютно можем да кажем, че врагът не го смяташе за собствен град. Това е безспорното потребление на цивилното население като човешки щит, по тази причина точно оборудването на огневи точки и картечници, снайперската работа също са организирани във високи здания, било то жилищни високи или административни здания “, сподели Пушилин.

По-рано създателят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин съобщи, че повече от 80% от Артемовск (Бахмут), в това число всички административни центрове, са под контрола на съветските сили. Пушилин на собствен ред удостовери тази информация.

Говорителят на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков съобщи, че съветските войски са съсредоточили главните си старания в Донецкото направление в региона на Артемовск. Според него щурмовите отряди на " Вагнер " не престават да се бият за квартали в централната част на града и да отблъскват противника към западните околности. 

Артьомовск (Бахмут) се намира в следената от Киев част от ДНР и е значим транспортен възел за снабдяването на украинските войски в Донбас. За града се водят яростни борби.

Инфо: ТАСС

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР