Използвала ли е Русия химически оръжия срещу защитниците на Мариупол

...
Използвала ли е Русия химически оръжия срещу защитниците на Мариупол
Коментари Харесай

Шефът на милицията на ДНР заплаши с химическо оръжие часове преди атаката с газ в Мариупол |

Използвала ли е Русия химически оръжия против бранителите на Мариупол от полка " Азов "?

Властите в Киев оповестиха това късно нощес, а редица задгранични разузнавания търсят без значение удостоверение. И до момента в който доказателствата към момента липсват, една телевизионна изява пред официоза на Кремълската агитация Первий канал звучи съвсем като признание. Става дума за изказване на Едуард Басурин, формален представител на Народната милиция на ДНР, направено броени часове преди Украйна да заяви за използването на химическо оръжие от страна на руснаците. 

" Азовсталь " е цех, издигнат по време на Съветския съюз. Това е доста бетон, доста желязо, подземни етажи, по тази причина да завземем този обект с взлом, да го кажем по този начин - няма смисъл! Ще би трябвало да изпратим доста бойци, а съперникът няма да понесе загуби. Затова на място ще би трябвало да се ориентираме в разположението на завода, всички входове и изходи. Това по принцип може да се направи, а по-късно да се обърнем към химическите войски, които да изгонят " плъховете " от дупките им ", сподели Басурин пред кремълския пропагандел канал.

Никой не може да назове точната цифра на бойците, които се намират в завода, дори на тези, които работят там. Защото откакто приканиха всички да служат на Украйна при започване на военната спецоперация, мнозина взеха оръжия. Колко са действително никой не знае. Това са единствено предварителни данни за 3-3,5 хиляди. Но, повярвайте, за добре укрепен регион това е огромна цифра, добави той.


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР