Изплатените компенсации за бизнеса са 1 млрд. лева, а не

...
Изплатените компенсации за бизнеса са 1 млрд. лева, а не
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС: Компенсациите за бизнеса са 1 млрд. лева, а не 4 млрд. Къде са другите три милиарда?

Изплатените обезщетения за бизнеса са 1 милиарда лв., а не както разгласи Кирил Петков- 4.млрд. лв..

Това сподели националният представител от ГЕРБ Александър Ненков.

Той посочи, че данните са правилни и са подадени от министъра на енергетиката Александър Николов в отговор на запитване от страна на ГЕРБ.

„ Получена е точна информация за отпуснатите обезщетения към бизнеса поради високите сметки за ток. Премиерът Кирил Петков сподели, че страната е вкарала над 4 милиарда лв. за обезщетения към бизнеса, а отговорът на министър Николов се разминава с изказването на министър-председателят “, сподели Александър Ненков. Той посочи, че средствата за бизнеса са 1 милиарда лв. и добави, че ръководещите се хвалят с числа, които за следващ път не дават отговор на истината. „ България се намира в тежка инфлационна среда не тъй като някой ни е отговорен. Може да сравните каква е инфлацията в Европа – 7 %, а в България надвишава 14.5 %. Причините са другаде. Ние предлагахме тези обезщетения още, когато се виждаше, че цената на силата отива нагоре. Тогава не го направиха“, акцентира Ненков.

Делян Добрев съобщи, че в случай че прокламираните от ръководещите средства за бизнеса са били действително изплатени, инфлацията е нямало да бъде толкоз висока.

„ Това е същинската причина хората да обедняват. Смешно е да се лъже по тази метод. Да се направи неточност дребна – добре, само че на 1 милиард да му кажеш 4 милиарда не е правилно. Управляващите на процедура не знаят какво се случва в страната “, регистрира Добрев. Той попита къде тъкмо са отишли останалата част от оповестените средства.

КЕВР дефинира цените на електрическата енергия и за първи път от 20 години не е ясно какви нараствания са поискали ЕРП-тата, сподели още Добрев. Той добави, че народните представители от ГЕРБ са поискали тази информация, само че болшинството в Народното събрание е отказало да им я даде. Според него поисканите нараствания от страна на ЕРП-тата са за над 150%, а настояванията от топлофикационните сдружения още по-високи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР