Изпитвате постоянна нужда да дъвчете нещо? Първо, важно е да

...
Изпитвате постоянна нужда да дъвчете нещо? Първо, важно е да
Коментари Харесай

10 причини защо не можете да спрете да ядете

Изпитвате непрекъсната потребност да дъвчете нещо? Първо, значимо е да разберете за какво сте гладни (и изобщо дали това е така).

Ето по какъв начин да установите това.

1. Жажда

Гладни сте, макар че неотдавна сте яли? Спомнете си по кое време за последно сте пили вода. Консумирайте една чаша и изчакайте известно време. Чувството на апетит може да отшуми и даже да осъзнаете, че то въобще не е съществувало.

Правилото: Накарайте тялото си да свикне с потреблението на огромни количества вода заран и половин час преди всяко хранене.

2. Празни калории

" Вземете си нещо вкусно. " Именно от тук идват празните калории. Дори в дребни количества захарните произведения просто възбуждат апетита, само че не насищат тялото с потребни хранителни субстанции.

Правилото: Избягвайте бързите въглехидрати и се пробвайте да консумирате здравословни артикули.

3. Липса на сън

Как да намалите възприятието на апетит? Достатъчно е да спите здравословно - в продължение на 7-8. През нощта тялото създава мелатонин, който е виновен освен за вярното действие на органите, само че и за външния тип.

Правилото: Опитайте се да лягате преди среднощ. По този метод ще изглеждате свежи и красиви на идната заран.

4. Поведение при стрес

По отношение на напрежението хората се разделят на 2 категории. Едните даже не съумяват да погледнат храна, до момента в който другите знаят, че вкусната торта може да им помогне във всяка сложна обстановка. Ако принадлежите към последните, тогава тази точка се отнася за вас.

Правилото: Не забравяйте, че стресът не е опрощение за завладяването на магазините за бонбони. Звъннете на близки хора, говорете за приятни неща, разходете се в парка, отидете на подготовка, прочетете вълнуваща книга или гледайте забавно телевизионно предаване. Направете нещо потребно, вместо да плачете над кофичката със сладолед. Така или другояче се опитваме да създадем това.

5. Неподходящи снаксове

Алкохолът обостря апетита. Ето за какво би трябвало да се погрижите за вашето меню, преди да организирате празненство с другари.

Правилото: Изберете леки и здравословни артикули. Всяка напитка има своите тънкости. Брускетите със зеленчуци на скара, да вземем за пример, могат да бъдат идеални за подчертаване усета на аленото вино.

6. Липса на протеини

Протеините би трябвало да са съществена част от вашата диета. Те ни зареждат с жизнеспособност, сила и възприятие на задоволеност.

Правилото: Плодовете и зеленчуците са потребни, само че протеините стоят в основата на всяко хранене. Те могат да бъдат открити в киселото мляко, пилешкото месо, яйцата и доста други артикули.

7. Липса на верните мазнини

Съществуват разнообразни типове мазнини. Хубаво е да намалите потреблението на мазни, пушени или брашнени храни и да зачестите приема на артикули, богати на потребни мазнини. Те би трябвало да участват във вашия лист за извършване на покупки всяка седмица. Такива храни са: зехтин, алена риба, ядки, авокадо и семена. Не жертвайте главните градивни детайли при гонене на идеалното тяло. Те могат да ви оказват помощ.

Правилото: Елиминирайте трансмазнините от вашето меню.

8. Лош режим

Принципно човек се храни по към 5 пъти дневно - закуска, обяд, вечеря и две междинни. Не би трябвало да ги пропускате.

Правилото: Приемайте дребни порции на относително равни шпации от време.

9. Инстаграм

Тенденцията за качване на красиви ястия в Инстанграм ни кара да мислим за храна непрекъснато. Ние се ровим в приложението или просто търсим какво да сготвим и внезапно... огладняваме.

Правилото: Сведете до най-малко разглеждането на фотоси с храни в интернет.

10. Хранене в придвижване

Още от дребни ни споделят, че не би трябвало да бързаме, до момента в който се храним на масата. Оказва се, че това не е просто волност на нашите родители, а доста значим принцип на консумация. Когато преглъщаме храната бързо, нашето тяло няма време да " осмисли " какво се случва и стартира да желае нови количества от нея.

Правилото: Основното предписание е да се отпуснете и да гледате на храната като на прелестен обред. Друг метод да излъжете тялото си е да дъвчете дребни хапки от ястието колкото се може по-дълго време.

Успех при смяната на навиците ви! Всичко е допустимо, малко по малко.

Източник: BrightSide
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР