Изпитване на експерименталното антивирусно хапче на американската фармацевтична компания Pfizer

...
Изпитване на експерименталното антивирусно хапче на американската фармацевтична компания Pfizer
Коментари Харесай

Какво казаха световни политици и здравни експерти за COVID-19 хапчето на Pfizer

Изпитване на пробното антивирусно хапче на американската фармацевтична компания Pfizer за COVID-19 е посочило понижаване с 89% на възможностите за хоспитализация или гибел за възрастни, изложени на риск от развиване на тежко заболяване, " замайващ " резултат, който евентуално прибавя още едно оръжие за битка с пандемията.

Следват реакциите на политици по света и специалисти по публично опазване на здравето, събрани от " Ройтерс ":

Президентът на на ​САЩ Джо Байдън

" Ако бъде позволено от Администрацията по храните и медикаментите (FDA), скоро може да имаме хапчета, които лекуват вируса при тези, които са се заразили. Вече сме обезпечили милиони дози. Терапията ще бъде още един инструмент в нашата кутия с принадлежности за отбрана на хората от най-лошите резултати от Коронавирус. "
 Pfizer разгласи
Pfizer разгласи " извънреден резултат " на COVID-19 хапчето си

" Това е голям медицински прогрес за човечеството "

Британският здравен министър Саджид Джавид

" Невероятните резултати от Pfizer демонстрират, че тяхното антивирусно лекарство понижава риска от хоспитализация или гибел от COVID-19 с съвсем 90%. Набавихме 250 000 дози от това обещаващо лекуване от името на Обединеното кралство и нашият самостоятелен регулатор на медикаментите, MHRA, в този момент ще оцени неговата сигурност, качество и успеваемост. "

Началникът на кабинета на Белия дом Роналд Клейн (в " Туитър " )

" Това към момента се нуждае от обзор от FDA и утвърждения. Но защото имунизациите за деца на 5-11-годишна възраст към този момент започнаха да се слагат, и вероятността за толкоз ефикасен антивирусен препарат, това може да бъде повратна седмица в нашата битка против Коронавирус. "

Ашиш Дж.Х.А., декан на Училището по публично опазване на здравето към Университета Браун (в " Туитър " )

" Просто зашеметяващи резултати ... Имликациите за ефикасни лечебни средства за преустановяване на пандемията са доста, доста огромни. "

Д-р Ерик Топол, професор по молекулярна медицина и шеф на Изследователския институт " Скрипс "

" Това е даже по-голямо от лекарството на Merck. Това е доста по-добро - 89% против 50%. Но също по този начин те имаха разнообразни крайни точки, 8% в плацебо групата за Pfizer, 14% в Merck... Това е голямо, тъй като в този момент ще имаме две медикаменти. "

Бившит комисар на FDA и член на борда на Pfizer Скот Готлиб (в " Туитър " )

" Имаме голям набор от лечебни принадлежности за елимиране на гибелта и страданието от COVID-19. За Съединени американски щати краят на пандемията към този момент е явен и сигурен . Трябва да разпределим отмерено този успех на науката над заболяването по света и да сме сигурни, че това в никакъв случай повече не се случва. "

ГЛАВНИЯ УЧЕН КОЙ СОУМИА СВАМИНАТАН (в Twitter)

" Добре е да видя, че се създават нови перорални антивирусни медикаменти за #COVID19. За да има световно влияние, ще е нужна ранна диагностика на инфекцията (бърза диагностика) плюс наличен достъп до тези нови медикаменти. "

MIZUHO SECURITIES АКЦИОНЕН АНАЛИЗИК ВАМИЛ ДИВАН

" Опциите за орално лекуване биха допълнили, а не канибализирали, имунизацията, даже когато бяха повдигнати въпроси за това по какъв начин пероралните медикаменти могат да повлияят на продажбите на ваксини.

" Пероралните лекувания ще бъдат значима алтернатива за пациенти, които са или неимунизирани, или имунизирани и желаят да понижат риска от тежко заболяване, изключително в случай че са изложени на висок риск от тежко заболяване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР