Изпитанията, през които сте сега преминавате изглеждат безкрайни, а вашата

...
Изпитанията, през които сте сега преминавате изглеждат безкрайни, а вашата
Коментари Харесай

За тези, които се намират в много в трудна ситуация

 25474070_2256243687935697_2091099691_o Изпитанията, през които сте в този момент преминавате наподобяват безкрайни, а вашата болежка – наподобява на развалена грамофонна плоча със записани на нея прочувствени мемоари, които би трябвало да изпитате още веднъж и още веднъж. Преминахте през болки, страдалчество и реки, само че към момента се усмихвате.

Вие се усмихвате, тъй като не желаете целия свят да знае, че човек, който постоянно се е справял с каквито и да е проблеми, се бори да оцелее. Усмихвате се с цел да превъртите напред своето положение на беззащитност.

Вие се усмихвате, с цел да си припомните, че всичко ще бъде наред и че рано или късно ще бъде по този начин.

Но зад затворените порти вие сте жалка панорама, тъй като непрекъснато би трябвало да носите толкоз огромна прочувствена тежест.

Но ще пристигна и вашият ден. Денят, в който ще намерите душевно успокоение, и щастливи ще ви вършат най-простите неща на света. Денят, в който елементарно можете да се обърнете обратно, без да пророните и една сълза и да се усмихнете без капка страдание.

Ще пристигна време, когато ще бъдете най-щастлив за целия си живот, осъзнавайки какво сте претърпели и по какъв начин сте съумели да оцелеете.

Не бягайте от болката, страданията и изключително от спомените. Осмислете, признайте и ги приемете. Вместо да ги избягвате или да ги потискате, погледнете ги в лицето. Погледнете в лицето изплуващите мемоари за всички, които сте изгубили, спомнете си пролетите сълзи поради разрушеното си сърце, погледнете в очите страха, че повече в никакъв случай няма да бъдете щастливи.

Останте малко единствено със себе си. Ви дължите това на себе си, с цел да излекувате раните си. Понякога най-хубавият метод да се справите с хаоса към вас е изолацията. За да приведете вашите мисли в ред, нямате потребност от никой различен. За да станете щастливи, нямате потребност от нищо.

И пукнатините в сърцето ви се появят не с цел да проникне болежка в него, а с цел да проникне светлина в него.

Мислете за това, сякаш сте в подножието на планината и единственият вероятен път е да се вървите нагоре. Нямате какво да губите, тъй че за какво не опитате този път да се справите по-добре? Когато човек минава през сложен миг в живота си, това трансформира възгледите му за всички провокации, които получава всекидневно.

Борбата е благословия. Болката, тъгата, негодуванието и загубата ви карат да работите по-усилено и да ставате по-добри.

Когато се разсъните, ще станете напълно друг човек. И ще се гордеете, че сте почнали да вярвате в себе си.

По thoughtcatalog.com

Още по тематиката:

*                                                                                                          *                                                             *

25-те Велики уроци на Буда ще ви оказват помощ да се избавите от всевъзможни премеждия

 

Буда е именитият създател на будизма в Индия. В проповедите му няма нищо, което би било в несъгласие с основите на вътрешната  естетика на всички други религиозни и метафизичен течения.…

Цялата публикация

Никола Тесла: Коя е причина номер Едно за човешките премеждия?

 

Според учения,  доста хора се пробват да избегнат мислени проблеми, като в същото време подценяват същинските закани. Емоционалното страдалчество е доста мъчително за всички нас. Стрес, възприятие на безпокойствие или възприятие за…

Цялата публикация

„ Вашите премеждия са провокирани от вашата опозиция против това, което съществува “

 

Буда споделя: „ Вашите премеждия са предизвикани  от вашата опозиция против това, което съществува “. Помислете за това за минута … Понякога в живота на всеки от нас пораждат сложни обстановки, с…

Цялата статия
Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР