Изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов не смята да оттегля

...
Изпълняващият длъжността главен прокурор Борислав Сарафов не смята да оттегля
Коментари Харесай

Сарафов не мисли да оттегля внесените искания за имунитети

Изпълняващият длъжността основен прокурор Борислав Сарафов не счита да отдръпва импортираните от предшественика му претенции за събаряне на депутатски имунитети. Това заяви базирайки се на Сарафов.

След като беше определен от прокурорската гилдия за краткотраен титуляр, Сарафов разгласи, че ще реши дали отправените претенции са обосновани или са част от " политическите закачки на някогашния основен прокурор с политиците ".

 Съдебният съвет откри процедура за избора на правоприемник на Гешев Съдебният съвет откри процедура за избора на правоприемник на Гешев

Малко откакто зае поста на изпълняващ длъжността, Сарафов назначи проверка на всички каузи против магистрати, политици, както и такива водени за закононарушения срещу републиката.

Преди да бъде отхвърлен поради това, че е уронил престижа на правосъдната власт, изричайки фразата, че е " ясно кой е политическият отпадък в Народното събрание ", Гешев изиска имунитетите на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов за " Барселонагейт ", на Кирил Петков за обновеното дело, че погрешно е заявил, че има единствено българско поданство, както и още няколко претенции против разнообразни депутати.

 Сарафов стартира цялостна проверка на висящи каузи против магистрати, министри и депутати Сарафов стартира цялостна проверка на висящи каузи против магистрати, министри и депутати

Борисов, а в началото и Петков оповестиха, че няма да се откажат от имунитетите си и Народното събрание образува комисия, която да се занимава с този въпрос. Впоследствие обаче Кирил Петков се съгласи имунитетът му да бъде свален.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР