„Изпълняваме ангажиментите, които поехме – да преговаряме с първата политическа

...
„Изпълняваме ангажиментите, които поехме – да преговаряме с първата политическа
Коментари Харесай

Нинова за разговорите с ИТН: Постигнахме съгласие ББР да не се приватизира

„ Изпълняваме уговорките, които поехме – да преговаряме с първата политическа мощ по политики и цели, като търсим това, което ни сближава “, съобщи на брифинг в Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Смятаме, че хората имат потребност от сигурност и това може да бъде обещано от работещ парламент и постоянен кабинет. Полагаме старания подобен да бъде формиран “, сподели Нинова.

Тя разгласи, че няма информация за това по какъв начин вървят диалозите с другите две обединения – „ Демократична България “ и „ Изправи се БГ!Ние идваме! “. Корнелия Нинова уточни, че с „ Има такъвъ народ “ (ИТН) са постигнали единодушие за осем целта в областта на стопанската система.

Един от тях е страната да не се отдръпва от основни браншове, а да се ускори нейната роля на регулатор и асистент на българската стопанска система, уточни Нинова. Тя заяви, че за ББР е реализирано единодушие да не се приватизира, а да се преструктурира, с цел да стане в действителност банка на дребния и междинния бизнес.

Намаляване на лицензионни разрешителни режими, които са в тежест на дребните и междинни компании, е различен въпрос, по който са разговаряли Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия.

По отношение на енергетиката, Нинова съобщи, че с Има Такъв Народ са се разбрали, идващото постоянно държавно управление да внесе искане пред Брюксел за удължение на периода на работа на „ Мини Марица Изток “, както и за опазване на нуклеарната енергетика.

Днес продължаваме по проекта и следва среща по правосъдната промяна, битка с корупцията и външна политика, посочи водачът на Българска социалистическа партия.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР