Изпълнява приложенията едновременно в мобилни и облачни платформиПотреблението на батерията

...
Изпълнява приложенията едновременно в мобилни и облачни платформиПотреблението на батерията
Коментари Харесай

Хибридна система удължава живота на батерията с 60%

Изпълнява приложенията по едно и също време в мобилни и облачни платформи

Потреблението на батерията може да бъде понижено с 60%, при спомагателна „ цена ” от малко над 1МВ мрежов трафик

Изследователи от Университета в Астън са създали технология за фрапантно възстановяване на живота на батерията на мобилни устройства от рода на смарт телефони и таблети, като минимизират потреблението на сила на мобилните приложения с до 60%. Как става това?

Изследването показва решение, което интегрира мобилни и облачни калкулации благодарение на принадлежности за идентифициране на най-„ гладните ” съставни елементи на всяко мобилно приложение. След това системата ги „ реалокира ” в облака – развой, който учените назовават „ разтоварване на кода “.

Учените към този момент са създали платформа за хибридни приложения за Android, която „ хибридизира ” мобилните приложения и ги извършва по едно и също време и в мобилни, и в облачни платформи, написа GreenTech.bg. Изследването е оповестено в журнала „ Transactions on Emerging Telecommunications Technologies Journal ”.

Използвайки техниката за „ разтоварване на код ”, тези елементи от хибридното приложение, които са най-„ гладни “ за сила, на първо време биват разпознати, а по-късно – трансферирани в облака. Те се извършват там, вместо върху самото извънредно устройство. Тъй като изчисленията се правят в облака, вместо на мобилното устройство, личните съставни елементи на устройството не се употребяват, зареждането се резервира, а това удължава живота на батерията.
още по тематиката
„ Досега сме направили опити с две разнообразни приложения за Android. ImageEffects е първообраз – приложение, сходно на Instagram, което ние създадохме, а Mather е приложение с отворен код, налично в Github ”, изясни докторантът Аамир Акбар, който е създал рамката.

„ При първото, нашите резултати демонстрираха, че потреблението на батерията може да бъде понижено с над 60%, при спомагателна „ цена ” от малко над 1МВ мрежов трафик. При второто приложение се употребява с 35% по-малко сила на „ цена “ от 4 KB спомагателни данни ”.

Изчисленията, които се разпределят сред мобилно устройство и облачна система, не са нова идея – да вземем за пример Гугъл Maps съчетава облачни услуги и местни калкулации, с цел да демонстрира местонахождение на карта и lokalni изображения.

Разработката на учените от Астън обаче е първата, която предлага общо и гъвкаво решение за преодоляване на „ гладните ” елементи на мобилните приложения и прехвърлянето им в облака, каквито и да са приложенията.

„ Инструментите ни разпознават най-гладните елементи на мобилното приложение и ги реалокират в облака. Разработката е с общо предопределение, т.е. може да се приложи към всяко мобилно приложение, ” споделя доктор Питър Люис от университета.

В момента откривателите работят, с цел да приложат тази техника за мобилни роботи, захранвани от акумулатори, които могат да се употребяват в разнообразни обстановки, да вземем за пример при интервенции за търсене и избавяне, при които животът на батерията е сериозен.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР