Изпълнителният заместник-председател на Европейската комисия (ЕК), отговарящ за икономиката в

...
Изпълнителният заместник-председател на Европейската комисия (ЕК), отговарящ за икономиката в
Коментари Харесай

Зам.-шефът на ЕК Валдис Домбровскис ще се срещне с президента Румен Радев и с премиера Гълъб Донев

Изпълнителният заместник-председател на Европейската комисия (ЕК), отговарящ за стопанската система в полза на хората, Валдис Домбровскис идва на посещаване в България, оповестиха от Представителството на Европейска комисия у нас.

Той ще се срещне с президента Румен Радев, служебния министър председател Гълъб Донев и министри от кабинета.

От 14.00 часа президентът ще се срещне на „ Дондуков “ 2 с Валдис Домбровскис, осведомят от прессекретариата на президента.

Служебният министър председател ще се срещне с Валдис Домбровскис в Министерския съвет (МС). В рамките на диалога Донев и Домбровскис ще обсъдят въпроси по отношение на участието на България в еврозоната, Плана за възобновяване и резистентност на страната ни, както и други тематики от европейския дневен ред. В срещата ще вземат участие също вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов и министърът на финансите Росица Велкова, оповестиха от Министерски съвет.

Изпълнителният заместник-председател Домбровскис и служебният министър-председател Донев ще създадат изказвания за медиите в 16:30 часа.

Преди това, в 10:00 ч., Валдис Домбровскис ще бъде почетен с почетното звание „ Доктор хонорис идея “ на Университета за национално и международно стопанство и ще взе участие в среща със студенти от университета. Званието се присъжда за забележителния принос на еврокомисар Домбровскис към построяването и укрепването на Икономическия и паричен съюз на Европейски Съюз, за усилване на интернационалната роля на еврото, комерсиалната политика на Съюза и стопанската система в полза на хората.

Валдис Домбровскис координира политиките на Комисията по въпросите на търговията, икономическата и финансовата политика, в това число осъществяването на Механизма за възобновяване и резистентност, ръководството на еврозоната, финансовата поддръжка за Украйна и други

Неговата аудиенция в София ще продължи и в петък, когато той ще взе участие в конференцията „ България по пътя към еврото “, ще посети филантропичния център на Сдружението на украинските организации в България „ Мати Украйна “ и дружно с дипломат Виталий Москаленко ще беседва с украински бежанци и доброволци.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР