Изпълнителният съвет на Движение България на гражданите (ДБГ) разпространи позиция,

...
Изпълнителният съвет на Движение България на гражданите (ДБГ) разпространи позиция,
Коментари Харесай

ДБГ призова ГЕРБ да даде по 4 500 лева безвъзмездно на всяка малка фирма

Изпълнителният съвет на Движение " България на жителите " (ДБГ) популяризира позиция, с която приканва ГЕРБ да се откажат от желанието си да  рестартират програмата за саниране с 1,6 милиарда лева бюджетни пари . От партията са безапелационни, че в изискванията на разрастваща се икономическа рецесия тези средства са витално значими за избавяне на дребните предприятия и не би трябвало да бъдат изхарчени в спряна " поради корупционни схеми " стратегия.
" След като има 1,6 милиарда лв. за предоставяне, държавното управление може да даде еднократна безплатна помощ в размер на 4 500 лв. на всяка от над 360 000 компании, които имат до 9 чиновници " , пресмятат от партията. И допълват, че националната стратегия за саниране е " морално банкрутирала и неизгодна ". Според тях, при изхарчени над 2 милиарда лв. от бюджета, до този миг са санирани 1 854 здания в цяла България. ДБГ показват, че " единствено в София жилищните здания са над 131 000. Това демонстрира, че програмата е некадърно замислена и няма по какъв начин да докара до сензитивен спад на българското енергопотребление. Нещо повече - програмата за саниране се трансформира в източник на корупция за властимащите и закономерно участници в нея получиха глоба от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за картелно съглашение ".
Според ДБГ желанието да се отделят 1,6 милиарда за саниране в този миг " демонстрира цялостната неплатежоспособност на изявленията на премиера Борисов за това, че България не може да си разреши съответни антикризисни стопански ограничения " .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР