Изпълнителният съвет на Движение България на гражданите (ДБГ) призовава прокурори

...
Изпълнителният съвет на Движение България на гражданите (ДБГ) призовава прокурори
Коментари Харесай

Председателят ѝ гласува за т.нар. поправка Артекс, но партията на Кунева иска външна проверка на имуществото на депутати и министри

Изпълнителният съвет на " Движение България на жителите " (ДБГ) приканва прокурори от Германия, Испания и Холандия да извършат самостоятелна инспекция на имуществото на всички депутати, министри и техните родственици, излиза наяве от известие на партията.
" Необходимо е провеждането на всеобхватна интервенция " Чисти ръце " по високите етажи на управляващите, а не просто замитане на следващия " Гейт " с няколко незначителни политически жертви. Ние от ДБГ считаме, че за това не може да се разчита на антикорупционната комисия и другите български институции, защото те са авансово обезвредени от същите тези ръководещи, които другояче би трябвало да ревизират. Ето за какво е неотложно българското държавно управление да предложения европейски прокурори и те да ревизират всички имотни покупко-продажби на политически лица. Подобна инспекция бе правена през 2016 година, когато юридически специалисти от Европейски Съюз дойдоха у нас, с цел да проучват дейностите на българската прокуратура по съответни каузи ", споделят от ДБГ.
Припомняме, че сегашният ръководител на ДБГ Димитър Делчев, който размени на поста Меглена Кунева, в действителност гласоподава " за " така наречен корекция " Артекс " в Закона за устройство на територията (ЗУТ) на 25 януари, 2017 година. Той беше един от шестимата депутати от Реформаторския блок в 43-тия парламент, който поддържа поправката. Именно поради тази корекция в този момент има съществени подозрения, че Цветан Цветанов се е облагодетелствал с по-евтин апартамент от строителната компания " Артекс " - с цел да може планът " Златен век " на компанията в " Лозенец ", против хотел " Маринела ", да стане факт. До момента " Артекс " и Цветанов отхвърлят да са правили нещо нелегално.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР