Изпълнителният лист за смяната на собствеността на либийския танкер БАДР“

...
Изпълнителният лист за смяната на собствеността на либийския танкер БАДР“
Коментари Харесай

Бургаски съд отмени продажбата на танкера БАДР

Изпълнителният лист за промяната на собствеността на либийския танкер „ БАДР “ е анулиран с решение на Бургаския областен съд от 25 април, стана ясно през днешния ден.

 © БГНЕС
Заради спор за финансови отговорности сред българско комерсиално сдружение и либийска компания, благосъстоятелност на либийската страна, танкерът „ БАДР “, който след промяната на собствеността се споделя „ БДИН “, е арестуван на бургаското пристанище от края на 2017 година

Информациите, че либийският танкер би трябвало да бъде върнат на либийската страна, не дават отговор на истината, обявиха от Бургаския областен съд. Според последното правосъдно решение по заведеното гражданско дело по случая е обезсмислило действието на издадения изпълнителен лист от януари 2018 година за продажба на танкера.

Съдебното решение обаче не анулира дейностите на частния правосъден реализатор Тотко Колев, който извърши промяна на собствеността на танкера въз основа на контракт за морска ипотека. За анулация на неговите дейности съгласно закона има различен правосъден ред.

В края на предходната година на танкера бяха заменени флагът и екипажът.

Междувременно Бургаският областен съд е отменил като неприемлива исковата рекламация на българското сдружение „ Булгаргеомин “ против либийската компания „ Либиан навигатор “ за вземания в размер на 9,2 млн. щатски $. В претекстовете си магистратите показват, че сдружението, което предявява финансовите искания, не е юридически индивид и че искът е недопустим
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР