Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 - Добрин Гьонов - даде

...
Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 - Добрин Гьонов - даде
Коментари Харесай

Добрин Гьонов посочи какво пречи на националния отбор да постига резултати

Изпълнителният шеф на ЦСКА 1948 - Добрин Гьонов - даде изявление пред Диема, в което показа усещанията си от работата в Партизан. Той имаше опция да прегледа в елементи работния развой в сръбския гранд по време на визитата си в Белград, при което ФК ЦСКА 1948 победи " черно-белите " с 2:0 в другарска среща играна на стадион " Партизан ".

" Срещнахме се с управлението на Партизан, обменихме опит. Успяхме да им забележим подготвителната база, направихме тренировки там. Говорихме доста за структурата и политиката им. Това бяха доста положителни дни в Белград ", стартира изпълнителният шеф на ФК ЦСКА 1948.
 ФК ЦСКА 1948 отрязал китайци за Ивайло Чочев
ФК ЦСКА 1948 отрязал китайци за Ивайло Чочев

Това е станало в края на февруари

" Партизан има добра организация. Което е най-важното и което ние изоставаме - имат доста хубава подготвителна база. Разполагат с осем тревни и два изкуствени терена. Отделно всичко належащо от медицински център, през стаи за лагер и релакс са събрани на едно място. Като изключим Разград и Коматево, нямаме в България другаде такива условия.

Школата на Партизан се състои от 300 деца. Имат политиката да постановат най-малко двама индивида от школата в първия тим. В контролата против нас влезе едно момче на 16 години. Цървена Звезда и Партизан събират всичко най-хубаво от страната. Има още нещо.
 Престижно: ФК ЦСКА 1948 съкруши сръбския исполин Партизан в контрола
Престижно: ФК ЦСКА 1948 съкруши сръбския исполин Партизан в контрола

Проверката се игра на стадиона на " гробарите "

Сръбските сътрудници доста си оказват помощ. Когато има интерес към даден футболист всички споделят какъв брой добър е той. Независимо, че не става въпрос за техен състезател. В България е противоположното. Когато става въпрос за различен футболист се омаловажават уменията му. Това способства да има по-силни състезатели и да имат по-силен народен тим.

Наредбата на сръбската футболна лига гласи, че могат да вземат участие единствено четирима задгранични състезатели. Нямат квоти за евросъюз. Ние сме облагодетелствани, клубовете в България имам поради, тъй като можем да имаме колкото желаеме хора от Европейски Съюз. Това способства да имаме по-силен клубен футбол, само че нямаме българи, които да играят в топ тимовете в Европа. Според мен това пречи на националния тим ", добави Добрин Гьонов.

" Естествено, че е използвано и тук, само че това ще ощети клубовете. Трябва да решим какво желаеме: да оказваме помощ на клубовете или на националния тим. Аз неведнъж съм казвал, че би трябвало да изградим един добър артикул в България. Той не е толкоз неприятен, тъй като Лудогорец играе всяка година в европейските клубни шампионати, ЦСКА играха две години в групите на Лигата на конференциите, нека и ние да успеем да създадем положителни класирания в идващите няколко години.
 Футболист на ФК ЦСКА 1948 игра цялостен мач при загуба на Конго
Футболист на ФК ЦСКА 1948 игра цялостен мач при загуба на Конго

Меси Биатумусока от Ботев (Враца) пък остана на пейката

Три тима в групова фаза или елиминационна би било максимума за една дребна страна като нас. Сърбия е извънредно спортна страна и има триумфи на доста огромно равнище. Вижте Новак Джокович - номер 1 в спорта. Може патриотизмът да е една от чертите, които да въздействат на това. Със сигурност не са единствено тренировките. Имат доста черти, съгласно които ние изоставаме в работата с подрастващите.

Клубовете имаме виновност за това, защото в никакъв случай не се опитваме да споделяме позитивните неща. Винаги плюем и изричаме отрицателните си отзиви. Постоянно се приказва за условия, терени - знаем, че там би трябвало да се подобряваме. Много хора сме въвлечени и би трябвало да акцентираме на позитивните черти. Трябва да седнем на една маса, да си начертаем проблемите и да стартираме да ги решаваме ", приключи Гьонов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР