Изпълнителният директор на НЕК и председател на борда на директорите

...
Изпълнителният директор на НЕК и председател на борда на директорите
Коментари Харесай

Шефът на НЕК подаде оставка

Изпълнителният шеф на НЕК и ръководител на борда на шефовете на Българския енергиен холдинг Петър Илиев е подал оставка. Това заяви самият той за БНР.

Той аргументира отдръпването си от поста с персонални аргументи. От Българския енергиен холдинг потвърдиха за напускането на Илиев.

Изпълнителният шеф на Националната електрическа компания Петър Илиев е подал оставката си в деловодството на „ Български енергиен холдинг ” ЕАД, оповестяват от холдинга. Мотиви не се показват.

От БНР напомнят, че на 17 юни след сигнал на работодателите бе анулиран търг на НЕК за продажба на ток от дребните ВЕИ централи на борсата.

Бизнесът изрази терзание, че се предлага относително огромно количество сила, която да бъде закупена единствено от единствен покупател и това да докара до спекулации. От НЕК тогава обявиха, че няма нарушаване, само че с цел да се отбрани публичният интерес,  търгът ще бъде разграничен на две и ще се предложат по-малки количества ток от ВЕИ производителите с мощ от 1 до 4 мегавата.

След новината за оставката на Илиев в това време в обществените мрежи се появи информация, че търговете за продажба на 98 мегавата от водно-електрическите централи на борсата са анулирани.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР