Изпълнителният директор на Монца Адриано Галиани даде обширно интервю пред

...
Изпълнителният директор на Монца Адриано Галиани даде обширно интервю пред
Коментари Харесай

Галиани: Берлускони все още казва “ние”, когато говори за Милан

Изпълнителният шеф на Монца Адриано Галиани даде обстойно изявление пред “Скай Спорт Италия ” във връзка идния мач против обичания му Милан. Той приказва за обичта си към двата клуба, закупуването на новака в Серия " А " и актуалното равнище на италианския футбол.

“Президентът е свободен да мисли и да мечтае. Когато се срещнах с него през 1979-а, той ме научи, че би трябвало да мислиш огромно. Това ми оказа помощ в живота. Ако се целиш в Скудетото, може би ще избегнеш изпадането. Ако мислиш за оцеляване, евентуално ще изпаднеш. Трябва да имаш огромни упоритости. Президентът ще пристигна на мача. В събота обядвах с него и той ми даде обещание, че ще бъде там. Президентът, също като мен, продължава да споделя “ние ”, когато приказва за Милан. Ще бъдем ние против ние. Ще запазя цялостно безмълвие, без да шавам мускул, в случай че Монца или Милан вкарат, както беше в първия мач. Тренирам за това.

Как стана закупуването на Монца? По време на един от обичайните ни обяди във вторник оповестих на президента, че Монца е разгласен за продажба. Той не сподели нищо, и аз не обелих нито дума повече. Той седна на масата със фамилията си и топ ръководителите на Fininvest и сподели: “Чух от Адриано, че Монца се продава. ” Замълчах си, тъй като не желаех да го прилепям. Всички се съгласиха и Силвио ми съобщи: “Иди и го направи. ” Веднага оставих чинията със спагети, приказвах с Феличе Коломбо и сина му и се споразумяхме с здрависване като другари.

Моят футболен живот е Милан и Монца, нищо друго не можеше да се получи. Моят финален професионален клуб може да бъде единствено Монца. Не можех да предада Милан след 31 години. Не можех да отида в различен клуб. Сега съм вкъщи и нито един почитател на Милан не ме е обвинил в изменничество. Английските тимове печелят три-четири пъти повече пари от италианските, което не беше по този начин преди. Ще бъде мъчно за италианския футбол да се завърне като най-хубавия в Европа, както беше през 90-те. Докато преди време всички претенденти за “Златната топка ” играеха в Италия, последният състезател от Серия А, който я завоюва, беше Кака през 2007-а. Годините отминаха и не виждам по какъв начин италианските тимове ще привлекат евентуален притежател на “Златната топка ”.

В първия мач през сезона сред Милан и Монца (4:1) сърцето ми беше разграничено на две. Монца е тимът на родния ми град, само че тези 31 години в Милан не могат да се заличат. Независимо дали театърът е “Сан Сиро ”, или “Бриантео ”, няма значение, това е сбъдната фантазия. Преди играехме дербита със Сереньо и Ренате…сега е необикновено. Мечтата ми се сбъдна предходната година. Подкрепям три тима: Милан, Монца и Олимпия Милано. Миналия сезон Милан и Олимпия завоюваха Скудетото, а Монца завоюва промоция за Серия " А ". Дано 2023-та да бъде сходна на 2022-ра ”, показа Галиани.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР