Изпълнителният директор на Миньор Перник Велизар Димитров напусна клуба. Той

...
Изпълнителният директор на Миньор Перник Велизар Димитров напусна клуба. Той
Коментари Харесай

Велизар Димитров напусна Миньор Перник

Изпълнителният шеф на Миньор Перник Велизар Димитров напусна клуба. Той е подал оставката си в петък, само че не е поискал новината да излиза в общественото пространство, с цел да не се нагнети напрежението у футболистите на отбора преди семейството на втория тим на ЦСКА 1948. Той разгласи раздялата си с " чуковете " в обществените мрежи. 

Ето какво написа той: 

" Приятели,

Обръщам се към всички, които обичат същински Миньор Перник. Един от най-специалните моменти в моя професионален живот бе, когато през януари 2021-ва, след 21 години се завърнах в родния си клуб, приемайки предизвикването да заема поста на изпълнителен шеф.
През цялото това време до този миг работих с цялото си сърце и пробвах да предам насъбрания в кариерата ми опит. Желанието ми бе да изградим нова и съвременна визия на клуба. Вярвам, че постигнахме не малко, а вследствие на напъните на целия екип се случи нещо, което бе от дълго време забравено – Миньор още веднъж има национални състезатели и реализира произлязъл трансфер, за което получи трансферна сума.
В тази връзка желая да благодаря за всеотдайността и работата на всички чиновници от администрацията, спортно-техническия екип, треньорите и футболистите. Благодаря за разбирането и помощта от страна на Община Перник и всички спонсори. Благодаря и реверанс пред последователите на клуба, които подкрепяха безусловно отбора, както в хубавите, по този начин и в сложните моменти.
За страдание в този момент съм заставен да кажа “Довиждане ”. Тръгвам си от Миньор с високо вдигната глава и оскърбление, че не успяхме да довършим започнатото. Решението ми е подбудено напълно от несъгласието ми с обстоятелството, че в последните седмици вмешателството на нефутболни хора върху спортно-техническия развой закупи застрашителни размери, а това по никакъв метод не кореспондира с моите правила и разбирания.
На тези хора желая да кажа, че да си гледал 500 мача не значи, че си играл 500 мача, както и в случай че си гледал 500 политически дебата по малкия екран, това не те прави нито добър футболен специалист, нито добър политик.
За мен бе, както наслаждение, чест и привилегия, по този начин и огромна отговорност да работя в името и за идеята “Миньор ” – едно от най-славните и потвърдили се в годините и футболната ни история имена.
Искам да пожелая доста триумфи и радостни мигове на тима. Продължавам да нося родния си тим в сърцето и да притискам палци.

С почитание:
Велизар Димитров "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР