Изпълнителният директор на Локомотив (Пловдив) Лъчезар Димитров изрази увереност, че

...
Изпълнителният директор на Локомотив (Пловдив) Лъчезар Димитров изрази увереност, че
Коментари Харесай

Локомотив е дългосрочен проект, убеден е изпълнителният директор на клуба Лъчезар Димитров

Изпълнителният шеф на Локомотив (Пловдив) Лъчезар Димитров изрази убеденост, че упоритостите на новите притежатели на " черно-белите " за развиването на клуба са огромни и съобщи, че главната им цел е Локомотив да построи лична еднаквост. Димитров даде изявление пред клубната телевизия, в което приказва за развиването на детско-юношеската школа и присъединяване на Христо Крушарски в ръководството на пловдивчани.

" Планът ни за идващите пет години включва създаване на инфраструктурата на стадиона и прилежащите му площи, с цел да може да притеглим всички последователи на Локомотив (Пловдив) на нашия стадион. Второто най-важно нещо е построяването на детско-юношеската школа на клуба. Искаме всички, които упражняват в академията, да имат упоритостта един ден да стигнат до представителния тим на Локомотив. Третото нещо по значимост е привличането на капитал, друг от този, който към този момент сме обезпечили, тъй като това ще ни даде глътка въздух. Ние гледаме на Локомотив (Пловдив) като на един план, който желаеме да има еднаквост. Точно поради това държим доста на привличането на млади български футболисти. Трябва да изградим един резистентен бизнес модел, който да бъде изискан във времето и да остане подобен и откакто пристигна различен притежател след години ", стартира Димитров.
 Ето по какъв начин ще наподобява новата Ето по какъв начин ще наподобява новата " Централна " естрада на стадион " Локомотив "
Изпълнителният шеф на " смърфовете " разяснява и тематиката с построяването на подготвителната база на клуба: „ Във връзка с детско-юношеската школа планът ще се развие на няколко стадия. Първо, ще изградим едно изкуствено игрище, чийто градеж ще започва с началото на пролетта на 2023 година и ще продължи в границите на 3-4 месеца. На втори стадий от строителството планираме построяването на две стадиони с естествено тревно покритие. В момента търсим финансиране за тях, само че мога да ви уверя, че то ще бъде обезпечено в нужните периоди. Общо игрищата ще бъдат 5 или 6, след което планираме да изградим спортно-възстановителен център и е допустимо да има общежитие, трапезария и прилежащи уреди. "

Димитров обърна внимание и на идната зимна селекция в отбора, както и на появилата се информация, че притежателите на " смърфовете " имат желание да закупят няколко задгранични тима, в които също да влагат: " Плановете на притежателите са дълготрайни. Работим в няколко посоки. Водим диалози с няколко клуба от чужбина, като задачата ни е да вършим ротация на футболистите и ще обменяме опит. По този метод ние ще разтеглим кръгозора на нашата активност и тя ще стане стопански по-рентабилна. Правилно е да се работи в колаборация с други клубове, само че Локомотив постоянно ще бъде приоритет за нас. Зимната селекцията още веднъж ще бъде ориентирана главно към млади български футболисти, които да са ядрото на тима. "
 Бирсент Карагарен: Следващата година давам обещание Локомотив (Пд) да наподобява по-добре Бирсент Карагарен: Следващата година давам обещание Локомотив (Пд) да наподобява по-добре
Лъчезар Димитров разкри, че в пространствата под новата естрада " Бесика " на " Лаута " ще бъдат направени почитател магазин, музей и ресторант и разяснява връзките на новите притежатели на " черно-белите " с някогашния финансов покровител на клуба Христо Крушарски. " Отношенията ни с Христо Крушарски са изчистени. Приветствам го минимум поради триумфите, които е постигнал тимът по негово време. Ние успяхме за интервала, откогато сме в Локомотив (Пловдив), да наваксаме всякакво закъснение на заплатите и продължаваме да почистваме огромна част от отговорностите на клуба. По отношение на собствеността - ние притежаваме 50 % от акциите, като за останалите 50 % имаме сделки с Крушарски. Клубът се ръководи от Управителен съвет, а с цел да се стигне до неговата промяна това би трябвало да стане със 75% от акциите. Ние обаче не държим непременно да придобием и другата половина от акциите, тъй като за нас от първостепенно значение е да се развива Локомотив и е по-важно капиталът, който вероятно бихме вложили в закупуване на акциите, да бъде пренасочен към финансирането на клуба ", приключи изпълнителният шеф на пловдивския отбор.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР