Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков обяви в интрервю пред

...
Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков обяви в интрервю пред
Коментари Харесай

Шеф на Левски съобщи дълго чаканата новина, която ще спаси клуба

Изпълнителният шеф на Левски Ивайло Ивков разгласи в интрервю пред Нова ТВ, че договорката за придобиване на " сините " от огромен интернационален холдинг е на финалната права. Адвокатът обаче посочи, че до момента в който това не се случи публично, не може да бъде спокоен, тъй като " пътят обратно е къс ".

„ Сега се намираме в интервал на промеждутъчен мониторинг на УЕФА, свързан с присъединяване ни в евротурнирите. Много е комплицирано, с цел да изяснявам в елементи, само че освен заплащането беше значимо, а и цялостния преговорен развой. Вече сме на финалната права, с цел да погасим огромна част от отговорностите и другите да бъдат разсрочени. Никога не сме си правили илюзии, че Левски ще мине метър. Тежко е наследството, само че е реалност “.

„ Нищо не е избавено на този стадий. Не е единствено това заплащане – това е поредност от правни и в действителност дейности, само че беше значимо да се извърши това заплащане. Все още не сме в лицензионен интервал. Вече сме изчистили всичко в рубрика отговорности, остават само връзките ни с данъчните управляващи. Преговаряме с тях, само че трябваше да се сдобием с нужните документи от УЕФА, с цел да бъде централата изцяло наясно със обстановката. Това не е кандидатстване за лиценз, а по-скоро обяснихме за какво има закъснение на заплащанията. Стъпката през вчерашния ден беше значима, с цел да не би трябвало клубът да приема глоба “.

„ Безспорно ситуацията е надалеч по-добро, спрямо преди една година. Разчистихме отговорностите към футболисти и някогашни треньори. Имаме една добра вероятност в близкото бъдеще, само че в това време, в случай че не успеем да защитим позицията си, Левски може да понесе съществени наказания като клуб “.

„ При представянето ми начертахме проект, съгласно който Стоилов ще се занимава със спортно-техническите въпроси, до момента в който аз в административно-правните. Идеята е ние по този начин да ръководим клуба, че да бъде всичко транспарантно, само че и професионално свършено. Не е елементарно да се управлява дружество като Левски. Ние взехме де факто банкрутирал клуб тогава. Ние се стабилизирахме, само че постоянно казвахме, че това е единствено първата стъпка. Крайният ни блян е посредством представянията на терена да притеглим вниманието на бизнеса, което е и факт. Има интерес от доста огромен интернационален холдинг и доколкото аз имам информация този интерес към момента е налице и сме на финалната права. Докато не се случи обаче не може да сме спокойни. Пътят обратно е къс “.

„ Днес би трябвало да бъде финализиран прехвърлянето на Миланов. Той пристигна в един доста тежък миг за клуба. Има джентълменско съглашение сред него и клубното управление, в случай че дойде избрана оферта към него. Аз му поисквам триумф. Сделката не е финализирана, защото има леки разминавания с арабския клуб, само че чакам, че всичко ще се случи “.

„ Другото позитивно е, че в резултат на работата на Мъри и щаба му, имаме доста предложения за наши играчи. Преди година имаше нулев интерес. Сега Левски не е толкоз притиснат, че да продава на неудовлетворителни цени “.

„ За политиката с БФС може да адресирате въпроси към Наско Сираков. Не ме интересува кой е президента. За момента се занимавам с много по-важни за клуба неща. Феновете може да бъдат оптимисти за бъдещето на клуба “.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР