Изпълнителният директор на германската баскетболна Бундеслига Щефан Холц определи като

...
Изпълнителният директор на германската баскетболна Бундеслига Щефан Холц определи като
Коментари Харесай

Ще завърши ли първенството в баскетболната Бундеслига?

Изпълнителният шеф на немската баскетболна Бундеслига Щефан Холц дефинира като " доста упорит " проекта за дотъкмяване на шампионата, което бе спряно в средата на март месец поради ковид. Основният вид пред лигата за довеждане докрай на шампионата е да се организира минитурнир с присъединяване на 10 тима, които да бъдат разграничени в две групи от по 5. От тях би трябвало да бъдат излъчени четвъртфиналисти, които на директна елиминация да дефинират първенеца. За да се организира минитурнирът, тимовете ще бъдат събрани на едно място, ще спят в един хотел и в залата, в която играят, няма да бъдат допускани последователи. Точен график към момента няма, само че шампионата би трябвало да приключи до 30 юни.

" Организацията ще бъде много сложна, защото за доста къс интервал би трябвало да се изиграят сериозен брой мачове. Планът ни е доста упорит. Не желаеме да претрупваме играчите, само че и нямаме никакво време ", сподели Холц.

Макар и да избра друг вид за довеждане докрай на шампионата, баскетболната Бундеслига също като футболната чака " зелена светлина " от управляващите в сряда, с цел да може да се проведат плануваните мачове. От лигата въпреки всичко са подготвени с огромна част от проекта си, като към този момент е контрактувано сезонът да се доиграе в залата на Байерн Мюнхен.

" Освободили сме лигата от всевъзможни отговорности към залата и тя ще може да бъде употребена гратис ", сподели изпълнителният шеф на баскетболния Байерн Марко Пешич.

Въпреки начертания проект, медиите в Германия пишат, че огромна част от играчите желаят да се срещнат с всички детайлности към организирането на срещите, преди да решат дали да излязат на паркета още веднъж. Друга част от играчите са на мнение, че лигата би трябвало да постъпи по метода, по който го направи един от най-популярните спортове на закрито в страната - хандбалът, и да приключи сезона предварително.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР