Изпълнителният директор на фирмата, доставяща машините за гласуване на предходните

...
Изпълнителният директор на фирмата, доставяща машините за гласуване на предходните
Коментари Харесай

Директорът на Сиела Норма обясни пред премиера кое оскъпява машините за гласуване

Изпълнителният шеф на компанията, доставяща машините за гласоподаване на предходните и идните парламентарни избори, " Сиела Норма " – Веселин Тодоров, разяснява, че пред специалисти в Министерски съвет е бил показан доста обстоен план за всяко от перата на една бъдеща поръчка за машинно гласоподаване – за парламентарни избори, за частични локални избори, за избори в чужбина. След срещата си с премиера Стефан Янев той изясни, че от " Сиела Норма " са разтълкували кое постанова всеки един от разноските, оформящи цената на машините.

" Обяснихме и представихме какви са и цените на нашите задгранични сътрудници и най-много в действителност спомагателния значителен разход за превоз, който за жалост се постанова да бъде авиационен – от Тайпе до Люксембург и от Люксембург до София, което доста оскъпява един обичаен морски транспорт с контейнери ", сподели Тодоров, представен от Българска национална телевизия.

Той добави, че оттук насетне специалистите на Министерския съвет ще дадат предложение евентуално на ЦИК за възможни промени или не, само че " Сиела Норма " към момента нямат отговор. По думите му тяхната работа е свършена, тъй като са дали доста рационално пояснение за всеки обособен разход във тип, в който нормално фирмите не вършат и не показват - по хора, по камиони, по ванове, по ролки, даже хартия за машините, флаш-памети, смарт-карти в най-възможно огромния подробност в количества, единични цени и общи суми.

" Ние казахме, че е доста значимо решението да се случи до края на седмицата. Но това е нашата софтуерна страна, тъй като идва миг, когато и ние, и надали някой различен в света би могъл да свърши работата, тъй че този миг наближава доста бързо, надяваме се да бъде разбрано ", безапелационен беше Тодоров.

Шефът на " Сиела Норма " повтори, че сумата е тази, която са оповестили на ЦИК през вчерашния ден - от порядъка на 14 милиона лева без Данък добавена стойност за парламентарните избори, за частта в чужбина също и за частичните локални избори, които евентуално ще са в два тура.

" Половината от разноските са за логистика, техници на място, съоръжения на машините, работа в склада, и може би другата половина е за произвеждане на машини, превоз на машини и дописване на софтуера за двата типа машини ", изясни Тодоров.

Според него, в случай че до края на седмицата няма отговор, има огромен риск да не могат да се оправят без значение от цената. Той добави, че на процедура всичко, с изключение на самото сглобяване най-после, е направено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР