Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) извърши няколко проверки

...
Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) извърши няколко проверки
Коментари Харесай

Инспектори на ИАРА освободиха 140 кг риба, хваната в бракониерски мрежи в Бургаско

Изпълнителната организация по риболовство и аквакултури (ИАРА) извърши няколко инспекции на водоемите в Бургаска и Варненска област, осведомят от ИАРА. Те са осъществени през почивните дни.

След подаден сигнал от 4-то районно управление (на МВР) Бургас за лица, носещи касетки с риба наоколо до езеро " Вая ", екип от чиновници на бранш " Рибарство и надзор " град Бургас реагира неотложно. Когато забелязали инспекторите, нарушителите побягнали, като изоставили уловената риба.

Служителите на ИАРА открили 100 кг. риба от типа сребриста каракуда, разпределена в пластмасови касетки. Рибата била върната назад във водата на езерото. Иззети са два броя лодки с налични мрежи на борда .

При друга инспекция с патрулна лодка на ИАРА, е открило лице, извършващо нерегламентиран икономически лов на риба във водите на язовир " Мандра ", с пластмасова лодка и мрежи. Нарушителят е видян в миг на изваждане на мрежите от водата. Той е хванат след гонене. Съставен му е акт за определяне на админситративно нарушавания.

Уловената от него 40 кг. риба от типа сребриста каракуда е освободена и върната назад в язовира. Уредите и средствата послужили за осъществяване на действието са конфискувани за заличаване.

Инспекторите на ИАРА направили и обход и инспекция по поречието на река " Двойница " в землището на град Обзор. Служители от бранш " Рибарство и надзор " град Варна " открили сложени в работно състояние два броя хрилни мрежи с обща дължина 20 м. Мрежите са конфискувани за заличаване. Улов не е открит.
 ИАРА започва всеобщи инспекции против противозаконния лов на риба в страната
ИАРА започва всеобщи инспекции против противозаконния лов на риба в страната

Проверява се освен Черно море, само че и вътрешните водоеми
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР