Изпълнителната агенция Морска администрация“ обяви търг за продажбата на кораба

...
Изпълнителната агенция Морска администрация“ обяви търг за продажбата на кораба
Коментари Харесай

Продават на търг кораба, който заседна край Камен бряг

Изпълнителната организация „ Морска администрация “ разгласи търг за продажбата на кораба " Вера Су ", който беше затънал преди към година в местността Яйлата. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на превоза. Търгът ще е с очевидно наддаване, като първичната цена е в размер на 460 000 щатски $ без Данък добавена стойност. За присъединяване в търга се изисква депозит в размер на 10% от началната тръжна цена. 



Заявленията за присъединяване в търга се подават в деловодството на Дирекция „ Морска администрация – Варна “, а крайният период за това изтича в 17:30 часа на 27 септември. Самият търг ще се организира на 28 септември в 11:00 часа в постройката на Дирекция „ Морска администрация – Варна “.

Kорабът под панамски байрак, пренасящ над 3000 тона азотни торове, заседна край предпазената околност Яйлата на 20 септември 2021 година и беше изтеглен на 26 октомври 2021 г.  Първият опит за претоварване на карбамида на 26 септември приключи с крах, откакто част от количеството се изсипа в морето. С баржи, обезпечени от Европейската организация за морска сигурност, в последна сметка втечненият карбамид бе изтеглен от товарното помещение на плавателния съд.



Окръжната прокуратура в Добрич стартира следствие за случая с кораба, а капитанът и вторият асистент капитан бяха привлечени към наказателна отговорност, че са позволили корабът да заседне и по този начин са основали заплаха за живота на други хора и за доста увреждане на непознат парцел. 

Операцията по изтеглянето на кораба коства на страната 2,8 милиона лв..
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР