Изпълнихме обещаното, за да осигурим скъпоструваща апаратура, която спасява човешки

...
Изпълнихме обещаното, за да осигурим скъпоструваща апаратура, която спасява човешки
Коментари Харесай

Борисов: Осигурихме апаратура за болницата в Гоце Делчев

Изпълнихме обещаното, с цел да осигурим скъпоструваща инсталация, която избавя човешки животи, съобщи министър-председателят Бойко Борисов в границите на визитата му в МБАЛ „ Иван Скендеров " в Гоце Делчев. През миналата година държавното управление отпусна 600 000 лв. за лечебното заведение за закупуването на ангиограф за отделението по „ Кардиология ". Така на пациентите от Гоце Делчев и от прилежащите общини ще бъде разполагаем най-модерната техника за диагностика и лечебни процедури за лекуване на коронарните кръвоносни съдове.

Премиерът Борисов предложи на кмета на Гоце Делчев Владимир Москов да изследва опциите за разширение на болничното заведение и изрази подготвеност държавното управление да отпусне спомагателни 1,5 млн. лева за друга нужна инсталация за лечебното заведение. Министър-председателят посочи поддръжката на страната освен за огромните градове, само че и за дребните обитаеми места в страната.

Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов, който също беше на място с премиера Борисов, посочи, че в България имунизираните са към този момент общо 11 200, като през днешния ден в болничното заведение в Гоце Делчев ще бъдат имунизирани още 30 души. Здравният министър изрично опроверга изказванията, че имунизациите няма да стигнат. „ Говори се, че имунизациите няма да стигнат за българските жители, чакаме като пристигна имунизацията на Астра Зенека - още 4,5 милиона ваксини, които ще стигнат за още 2,5 милиона български жители. Първата доставка е 500 000 дози, тъй че няма никаква заплаха да не стигнат ", уточни министър Ангелов. „ Ваксинирате и се подготвяте, дойдат ли към този момент огромните количества ваксини, да може всеобщо да измунизираме - гратис и по избор ", съобщи от своя страна министър председателят Борисов.

Министър-председателят подсети и за финансовата поддръжка, която държавното управление отпуска за българските пенсионери в пандемията. От през вчерашния ден е почнало изплащането на добавката към пенсиите от 50 лв. за този месец, като за задачата държавното управление отпуска по 106 млн. лева месечно.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР