Изпълнението на проверката е възложено на служители на ОД на

...
Изпълнението на проверката е възложено на служители на ОД на
Коментари Харесай

Прокуратурата се зае с тормоза в ОДЗ ”Брезичка”

Изпълнението на инспекцията е предоставено на чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Бургас и Дирекция „ Социално подкрепяне “, Отдел „ Закрила на детето “ в Бургас, оповестиха от прокуратурата.

До инспекцията се стигна след скандалния клип в ОДЗ "Брезичка " в к-с "Славейков ", който бе публикуван в обществените мрежи тази нощ. На него ясно се вижда по какъв начин две от възпитателките в детска градина малтретират децата - крещят им, блъскат ги и употребяват цинизми в диалозите си с тях.

Прокурорската инспекция би трябвало да откри по кое време и къде са се случили събитията, кои са възпитателките и кои са децата, върху които е упражнено принуждение.

Ще се открива още и дали са установени увреждания по тялото и лицата на децата, както и дали родителите им са осведомени със случая.

Предстоят разпити на очевидци. Проверката би трябвало да бъде осъществена в период от 10 дни от органите на Министерство на вътрешните работи, дирекция "Социално подкрепяне " и отдел "Закрила на детето ". По нея би трябвало да бъде докладвано на наблюдаващия прокурор, който да предприеме следващи дейности.



"Кадрите от видеокпипа са ужасяващи.... Няма да има безотговорност, убеждавам ви! ", заяви по-рано кметът на Бургас Димитър Николов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР