Изпълнението на проекта за устойчиво управление на Национален парк Рила,

...
Изпълнението на проекта за устойчиво управление на Национален парк Рила,
Коментари Харесай

Спряна е работата по пътеките до Рилските езера

Изпълнението на плана за стабилно ръководство на Национален парк " Рила ", по който се появиха фотоси на екскаватор до Рилските езера, е прекъснато за осъществяването на инспекция на място на осъществяваните действия и документите по финансираното от еврофондовете начинание. Това оповестиха от Министерството на околната среда във вторник, откакто часове по-рано пред бТВ вицепремиерът Томислав Дончев сподели, че министър-председателят Бойко Борисов му е наредил да разпореди на екоминистъра Емил Димитров прекъсването на всевъзможни строителни действия в националния парк.

Така Димитров е издал заповед до управлението на националния парк да се преустановят дейностите по плана, който е на обща стойност 12 млн. лева

Скандалът избухна след фотография в обществените мрежи, показваща екскаватор наоколо до езерото Бъбрека. От парка обясниха, че машината е била употребена за съответен сектор от плана за реновиране на съществуващите пътеки до Рилските езера, които се планува да са посипани с трошляк, да имат парапети и да не се позволява минаването на туристи по необозначени направления. Целта на плана е понижаване на нездравословното влияние на посетителите на естествените забележителности върху природата и предпазените типове в парка, обясниха от дирекцията па парк " Рила ".

Според Дончев обаче полагането на трошляк по пътеките е грозно и би трябвало да се ревизират всички документи и разрешителни на плана като особено внимание се обърне на това дали е трябвало да се употребяват багери за работата. Преди ден шефът на парка Красимир Андонов изясни, че се планува чакълът да се носи на ръка до старите пътеки. Той увери, че няма никакво ново строителство.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР