Изпадналият от елита на белгийския футболен елит Зулте Варегем се

...
Изпадналият от елита на белгийския футболен елит Зулте Варегем се
Коментари Харесай

В Белгия: Ботев Пд е получил по-малко пари от очакваното за Траоре

Изпадналият от елита на белгийския футболен хайлайф Зулте Варегем се оправя добре във второто равнище, където е първо място, борейки се за връщане при най-хубавите. Но това е разумно, защото тимът е вложил доста през лятото. Но различен изпаднал състав – Оостенде, се намира на другия полюс – заемат предпоследното 15-о място и може да се озоват и в аматьорския футбол, в случай че не се трансформират резултатите.

Но макар че спортният шеф на Оостенде Нилс Ванесте се постара много да стегне конкурентен тим, без сериозна селекция и здрави финанси бъдещето наподобява много тъмно, написа уеб сайтът footnews.be.

В изявление за известния белгийски вестник " Het Nieuwsblad " той приказва за пропуснатите благоприятни условия през миналия трансферен прозорец. Оказва се, че през лятото Оостенде е имал диалози с Ботев (Пловдив) за нападателя Абдулайе Траоре, само че парите в касата не са били задоволителни. Така в последна сметка Зулте Варегем са били облагодетелствани в договарянията и са финализирали договорката.

" Зулте Варегем закупи 19-годишен състезател, който коства 900 000 евро ", споделя Ванесте и засяга Абдулайе Траоре.

" Имахме контакти и с неговия български клуб Ботев (Пловдив), само че не можахме да платим тази сума. Ето ви пояснение за какво Зулте-Варегем е на върха в класирането, а ние сме на дъното ", изяснява Ванесте във вестника.

Откакто е дошъл, Абдулайе Траоре има 11 мача за белгийския отбор във второто равнище, в които е вкарал 1 гол и е подал за още три. Треньорът на отбора Венсан Ювар избира да го употребява на лявото крило.

" И макар наличието на други опитни футболисти като някогашния национал Йеле Фосен и Зиньо Гано, Траоре се приспособява сносно. В лигата той означи един гол и направи три асистенции, а в допълнение за Купата на страната осъществя два гола в два мача ", написа още изданието.

Сделката стана факт в края на месец юли, без от Ботев (Пловдив) да афишират каква сума са прибрали за играча, а единствено намекнаха, че е в топ 3 на историята на клуба. Някои медии предвидиха 1,2 милиона евро за " жълто-черните " от Пловдив, само че в последна сметка тя е под 1 милион от европейската валута.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР