Изострихме тона заради участието на националистите във властта. Позицията ни

...
Изострихме тона заради участието на националистите във властта. Позицията ни
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Българските националисти са от пещерен тип

Изострихме тона поради присъединяване на националистите във властта. Позицията ни е непроменена през цялото време. В Европа считат същото, сподели пред БНР Йордан Цонев, народен представител от Движение за права и свободи и член на Комисията по бюджет и финанси. Българските националисти са от пещерен безчовечен етнонационалистически вид, счита Цонев.

" Когато се съставяше този кабинет, предложихме на Борисов формула, по която да не участваме нвъв властта, само че да я поддържаме. Борисов избра да вкара националистите. Ще има вотове на съмнение към кабинета. Относно това дали ще мине вотът или не, мога да кажа ", разяснява той.

Според него задачата е ясна - да бъдат извадени националистите от властта. " Нямаме задоволително депутати, с цел да предизвикваме сами избор на съмнение. Очевидно е, че би трябвало да бъдем дружно с останалата съпротива. В този парламент има доста хипотези, при които националистите да не вземат участие. Искаме преформатиране без присъединяване на националистите ", означи Цонев.

Депутатът счита, че повече пари в бюджета има. " Но това, което се вижда, не е това, което става. Има оптичечска заблуда. Има напредък от 4 %. Само че по принцип стремежът е към резистентен напредък, а той е обвързван с вложения. Няма растеж на приходи. Т.е. не е ГЕРБ повода за растежа ", заключи той.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР