Изоставянето на домашен любимец в Хърватия скоро трябва да стане

...
Изоставянето на домашен любимец в Хърватия скоро трябва да стане
Коментари Харесай

Изоставянето на домашен любимец в Хърватия ще се наказва със затвор

Изоставянето на домакински любим в Хърватия скоро би трябвало да стане закононарушение, което се санкционира с до една година затвор, написа загребският " Ютарни лист ". Това ще бъде част от новия пакет промени в Наказателния кодекс на страната, по който повече от година работи министерството на правораздаването.

От документите на работната група ясно се вижда, че в този пакет промени министерството е решило да работи за усилване на ограниченията за отбрана на животните, като изоставянето на животни ще се счита за закононарушение.

За първи път в Хърватия изоставянето на животно се третира като закононарушение, което се санкционира със затвор. В момента това е единствено част от закона за отбрана на животните, за което се планува санкция до 4000 евро.

Министерството на правораздаването и администрацията възнамерява да предприеме още ограничения за усилване на наказателно-правната отбрана на животните и предлага увеличение на присъдите отнемане от независимост за ликвидиране или мъчение на животни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Предлага се този, който убие живо създание без уважителна причина или го малтретира грубо, аргументи му ненужна болежка или го изложи на излишно страдалчество, да се санкционира с отнемане от независимост до две години (сега наказването е до една година), написа " Ютарни лист ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР