Изобщо защо ни е льохман за министър-председател, ако не може

...
Изобщо защо ни е льохман за министър-председател, ако не може
Коментари Харесай

Антон Кутев пред bTV: Защо ни е льохман за премиер, ако не може да реши проблемите

Изобщо за какво ни е безделник за министър-председател, в случай че не може да реши проблемите, попита в предаването „ Тази заран “ по bTV заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Антон Кутев. Той дефинира дипломацията ни като „ най-беззъбата “, която е виждал и предвижда тежки дни за премиера след края на европредседателството.

„ Все повече мощни външни политици се държат с България като с някаква третостепенна страна. – сподели Кутев. – Това е показателно. Дали повода е външният министър, или министър-председателят не знам, само че е реалност, че си разрешават прекалено много да ни подценяват. Ние сме страна от най-големия и най-мощния стопански съюз в света – Европейския, ние сме страна от най-големия боен съюз – НАТО, и все пак се оказва, че сме безусловно безгласни и безпомощни на интернационалната сцена, което, съгласно мен, е проблем на това какви хора сме си избрали “.

На въпрос дали и през днешния ден, на срещата Европейски Съюз – Турция, България ще е безгласна, Кутев отговори: „ За страдание, познавайки мощните дипломатически умения на Борисов, мисля, че въобще няма да ни има там “. И посочи, че приказва за проблемите в българо-турските връзки, които са два – обезщетяването на тракийските бежанци и отношението на Ердоган. „ Дали би трябвало да ги сложи с една или друга суровост и заостреност е различен въпрос. Това е въпрос на дипломация. Аз нямам доверие Борисов да схваща каквото и да е от дипломация, неведнъж е потвърдил, че това за него е тера инкогнита, само че да забележим “, сподели гостът.

Според него президентът Румен Радев е „ единствената ни вяра във връзка с външната политика “ и единствено той има „ съответни послания “.

Активността, по думите на Кутев, не всеки път значи резултат. В случая с Борисов нанася повече вреди, в сравнение с изгоди. „ Аз не знам какво потребно е свършила интензивността на Борисов в интернационален проект “, сподели социалистът.

Според него сега министър председателят „ единствено подвига пушилка към себе си “, само че с края на европредседателството ще настъпи и най-тежкият миг за него, тъй като „ ще би трябвало да дава отговор на въпроси “.

„ Освен ремонта на НДК и плочките нищо друго няма да остане от това председателството. За Шенген какво направихме? Нула! Какво направихме във връзка с трудовия пазар на българите? Какво направихме във връзка с атомната ни енергетика? Нула! Ако тези въпроси не могат да бъдат решени на този конгрес, кой може да ги реши? И въобще за какво ни е безделник за министър-председател, в случай че не може да ги реши? “, сподели Кутев.

Той уточни и че по негово мнение „ външната ни дипломация сега е най-беззъбата и най-невъзможната външна дипломация, която съм виждал. При всичките благоприятни условия на европредседателството! “.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР