Износът ни за първите осем месеца на годината е на

...
Износът ни за първите осем месеца на годината е на
Коментари Харесай

Министър Никола Стоянов: Износът ни от началото на годината доближава 32 млрд. евро

Износът ни за първите осем месеца на годината е на стойност близо 32 милиарда евро и бележи сериозен растеж по отношение на миналата година. Това заяви министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов по време на церемонията за връчване на премиите в състезанието " Експортьор на годината ", оповестиха от Министерството на стопанската система.

" Българският бизнес създава конкурентни артикули, които се осъществят сполучливо на интернационалните пазари и това се удостоверява от данните “, акцентира министър Стоянов. Ръст през последните две години се следи в съвсем всички групи артикули, които нашата промишленост обичайно създава, стана ясно от неговото изявление. “Нашите търговски аташета интензивно подкрепят българските компании при излизането им на нови пазари и това е още една опция за вас, която ви предлагам да употребявате “, добави министърът.

Никола Стоянов връчи огромната премия в състезанието за Най-големи доходи от износ през 2021 година на компанията " Гопет Транс “ ЕООД. " Зад положителните резултати на всеки бизнес стои трудът на стотици хора и сполучливите решения на техните мениджъри “, уточни министър Стоянов при връчването на премията.

Конкурсът се провежда от електронното издание exporter.bg за 10-а поредна година и отличава най-успешните експортни компании у нас. Участие в тазгодишното издание взеха над 800 микро, дребни и междинни предприятия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР