Износът на руски дизел по море ще бъде възобновен само

...
Износът на руски дизел по море ще бъде възобновен само
Коментари Харесай

Русия вдига забраната за износ на дизел, заменя я с мито

Износът на съветски дизел по море ще бъде обновен единствено седмици откакто Москва наложи цялостна възбрана, която докара до скок на цените на горивата по света, написа " Политико ".

В изказване в петък съветското държавно управление удостовери, че " е премахнало рестриктивните мерки върху износа на дизелово гориво, доставяно до пристанищата по тръбопроводи ".

Безпрецедентната мярка беше въведена на 21 септември в отговор на дефицита на вътрешния пазар, който накара руснаците да се редят на опашки пред бензиностанциите макар солидната рафинираща промишленост в страната.

" Временните ограничавания ще оказват помощ за засищане на пазара на горива, което ще понижи цените за потребителите ", сподели държавното управление тогава. Тъй като потребителските цени са лимитирани от закона, предприемчивите предприятия явно изпращат повече гориво в чужбина, където то носи доста по-високи суми, за сметка на доставките вкъщи.

В опит да предотврати този по този начин наименуван сив експорт, Русия вместо това ще вкара налог върху непредвидените облаги от 50 000 рубли - еквивалент на 495 $ - на звук върху продажбите на петролни артикули за препродажба. " По този метод държавното управление стопира опитите на дистрибуторите да закупят гориво авансово за следващ експорт след унищожаване на актуалните ограничавания ", се споделя в изказването на Москва.

Докато страни, в това число Индия и Турция, фрапантно усилиха вноса си на съветски недопечен нефт и износа си на рафинирано гориво за международния пазар, с цел да заобиколят възбраната на Европейски Съюз за импорт на гориво от Москва, стягането на доставките докара до приближаване на цените на петрола до 100 $ на година барел през последните седмици.

Междувременно, макар че приходите от сериозната за Русия петролна и газова индустрия понижиха съвсем на половина по-рано тази година вследствие на западните наказания и тавана на цените на горивата, натрапен от страните от Г-7, паричният поток се усили през последните месеци, като единствено през септември приходите от износа на енергоизточници са се нараснали с към 15 %.

Москва се стреми да закърпи бюджета си и да насочи допустимо най-вече средства към боксуващата война в Украйна. Плановете за разноски демонстрират, че Кремъл има намерение да усили разноските за защита до една трета от общия бюджет на страната за 2024 година, като се усилват държавните заеми за заплащане на оръжия и заплати на бойците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР