Износът на Китай се повиши повече от очакваното през юли,

...
Износът на Китай се повиши повече от очакваното през юли,
Коментари Харесай

Неочакван ръст на износа на Китай въпреки митата

Износът на Китай се увеличи повече от предстоящото през юли, макар новите мита на Съединените американски щати. Търговският остатък със Съединени американски щати остана покрай рекордни високи равнища, предава Reuters.

Вашингтон приготвя нов лист със артикули, които ще бъдат обложени. Очаква се на 23 август Съединени американски щати да стартират да събират 25% мита върху артикули за още $16 милиарда. Пекин неколкократно предизвести, че ще отговори на удара и към този момент стартира да постанова свои мита, заявявайки, че Щатите заплашват свободната търговия.

Отчетът на Китай е първият, който дава цялостна картина за втората най-голяма стопанска система, откакто първият пакет мита влезе в действие на 6 юли. Излишъкът на Поднебесната империя със Съединени американски щати се свива нищожно до $28,09 милиарда през предишния месец.

По-слабият юан, който регистрира най-лошият си четиримесечен спад сред април и юли, може да поел част от удара от 25-процентните мита. Все отново анализатори чакат понижаване на остатъка през идващите месеци.

" Гледайки напред, чакаме растежът на износа да се охлади през идващите месеци, въпреки че това ще е по-скоро резултат от по-ниския международен напредък, в сравнение с от митата на Съединени американски щати. Директният удар от тях ще продължи да бъде обезщетен от скорошното обезценяване на юана ", счита Джулиян Еванс-Притчард, основен икономист за Китай в Capital Economics.

След мощен старт на годината, растежът във втората най-голяма стопанска система се охлади през второто тримесечие, отчасти и поради напъните на държавното управление да понижи рисковете, свързани със задлъжнялостта на китайските компании. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР