Износът на Германия е намалял с 2,1 на сто през

...
Износът на Германия е намалял с 2,1 на сто през
Коментари Харесай

Износът на Германия отново тръгва надолу през юли

Износът на Германия е намалял с 2,1 на 100 през юли по отношение на предходния месец в подтекста на войната в Украйна, която нарушава международната търговия, както и поради спада на продажбите за трети страни, сочат статистически данни, представени от Франс прес.

Най-голямата европейска стопанска система е изнесла артикули за 131,3 милиарда евро със сезонни и календарни корекции, заяви Федералната статистическа работа Дестатис (Destatis).

На годишна основа този индикатор е скочил с 14,3 на 100.

Месечният спад последва три месеца напредък на износа, достигнал през юни рекордните от началото на тези статистически данни през 2015 година 134,1 милиарда евро.

" Нарушенията по международните вериги за доставки, геополитическите опасности и покачването на индустриалните разноски са явна причина за този поврат в наклонността ", обобщава Карстен Бжески, анализатор в Ай Ен Джи (ING).

Войната в Украйна пречи на интернационалната търговия, най-много сред европейските страни и Русия, която е обект на тежки стопански наказания.

Износът на Германия за Русия е намалял с 15,1 на 100 на месечна основа през юли до 1,0 милиард евро. На годишна основа спадът е цели 55,1 на 100.

Конфликтът задълбочава и проблемите с доставките на международните пазари, към този момент усложнени от политиката за нула коронавирус в Китай.

Скокът на цените на силата в Европа поради фрапантното редуциране на съветските газови доставки оказва напън върху конкурентоспособността на Германия.

Продажбите за трети страни са намалели с 5,6 на 100. Германия е изнесла с 13,7 % по-малко артикули за главния си клиент, Съединени американски щати, до общо 12,3 милиарда евро.

Износът към други неевропейски клиенти също се е намалил: с 0,3 на 100 към Китай и с 4,6 на 100 за Англия.

Вносът на Германия през юли е намалял с 1,5 на 100 на месечна основа до 125,9 милиарда евро.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР