Изненадващото предложение за закупуване на част от Sky от страна

...
Изненадващото предложение за закупуване на част от Sky от страна
Коментари Харесай

Световните сделки преминаха границата от 1 трлн. долара за рекордно време

Изненадващото предложение за закупуване на част от Sky от страна на Comcast е измежду най-големите евентуални покупко-продажби през годината

© В© Brendan Mcdermid / Reuters Още по тематиката
Comcast провокира Мърдок и Disney за Sky

Най-големият кабелен оператор в Съединени американски щати предлага 31 милиарда $ за английската телевизионна група
27 фев 2018
Корпоративният сезон на Уолстрийт навлиза в разгара си
22 яну 2018 Сделките по сливания и придобивания в световен мащаб минаха обща стойност от 1 трлн. $ във вторник, като по този начин сложиха нов връх за най-бързо постигане на тази точка, написа Financial Times. Вълната от бизнес консолидация идва главно от Съединени американски щати, Англия, Китай, Германия и Япония. Забързването на международния стопански напредък наред с данъчната промяна на Доналд Тръмп и Републиканската партия в Съединени американски щати се отразява удобно на сливанията и придобиванията.

Досега най-големите покупко-продажби за годината включват закупуването на фармацевтичната Express Scripts от американския здравен осигурител Cigna за 67 милиарда $, договорката за енергийната група Innogy от немската Eon за 55 милиарда $ и препоръчаната продажба на медийната група Sky на Comcast против 31 милиарда $.

" Климатът продължава да бъде съвършен за пазара на международни сливания и придобивания ", разяснява Блеър Ефрон от Centerview Partners. " Световният напредък е мощен, бизнес водачите остават оптимистични, финансовите пазари са добре и разрушаването на обичайни модели се отразява на съвсем всяка промишленост. "

Над равнищата преди рецесията

Световните покупко-продажби са на равнища с 50% по-високи по отношение на 2017 година и с 12% по-високи по отношение на покупко-продажбите през 2007 година - годината, която продължава да бъде рекордьор по стойност на сливанията и придобиванията с оповестени покупко-продажби за над 4.6 трлн. $, сочат данните на Dealogic. Активността в Япония и Англия е два пъти по-висока, в сравнение с преди година, до момента в който покупко-продажбите в Германия са с четири пъти по-голям размер по отношение на 2017 година

Инвеститорите означават, че към момента има въпросителни до каква степен е устойчив бизнес цикълът, само че все пак покупко-продажбите в Съединени американски щати се движат по-бързо от темпото си преди финансовата рецесия или даже дотком балона. Икономическото уголемение на Съединени американски щати, въпреки да е относително постепенно след финансовата рецесия от края на предишното десетилетие, е един от най-дългите сходни интервали в историята.

" В момента следим един неповторим миг от времето, в който всяка стопанска система по света се разраства, само че нито една от тях не го прави с изключително високи темпове ", разяснява Ану Айенгар, шеф на звеното за сливания и придобивания на JPMorgan в Северна Америка. " Шансовете за разгръщане на стопанската система посредством сливания и придобивания са големи и пазарът явно схваща това. "

Според негов сътрудник – Леон Калвария от Citigroup – фирмите търсят сливания и придобивания и като метод за понижаване на разноските си. Друга огромна причина за огромния брой покупко-продажби е намаляването на данъчната ставка за корпорации в Съединени американски щати на 21%, която влезе в действие през тази година, както и опцията на американските компании да върнат назад в страната капитала си, който държат зад граница.

С капацитет за още

Статистиката щеше да наподобява още по-внушително, в случай че предходната седмица не беше спряна договорката сред Broadcom и Qualcomm за общо 142 милиарда $. Тя бе спряна от американската администрация, като цитираната причина бе, че договорката е опасност за националната сигурност, защото американският софтуерен бранш може да се отдалечи прекомерно доста от създаването на 5G технологии.

Очакванията на доста анализатори обаче е, че предстоят още доста огромни по мярка покупко-продажби. " Комбинацията от парите от данъчната промяна, трудностите пред растежа и нападателните покупки на компании ще бъдат рецепта за рекордни равнища на сливания и придобивания ", разяснява Бил Андерсън, банкер от Evercore.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР