Изненадващо след старта на пленарния ден Обединените патриоти и ГЕРБ

...
Изненадващо след старта на пленарния ден Обединените патриоти и ГЕРБ
Коментари Харесай

След извънреден съвет: Управляващите оставят отсъстващите депутати без заплата


Изненадващо след старта на пленарния ден Обединените патриоти и ГЕРБ се събраха на съдружен съвет.

Най-вероятно ръководещите ще вкарат правилото „ който не работи, не би трябвало да яде”, откакто от Българска социалистическа партия за следващ път отхвърлиха да влязат в пленарната зала. Поправките в правилника на Народното събрание бяха препоръчани от депутатите от НФСБ.

След ексклузивен съвет в стаята на Патриотите стана ясно, че ГЕРБ поддържат концепцията им.

Едно от предложенията е депутатите, които не идват на работа, да не получават и тази една трета от заплатите, която получават сега, като това няма да зависи от броя на отсъствията щом са надхвърлени пет.

Единствено от Движение за права и свободи се оповестиха срещу и нарекоха това офанзива против парламентаризма: „ Парламентаризмът не е това, което множеството хора си мислят - натискане на копчета и обслужващ персонал”, посочи Йордан Цонев.

„ Вие, в случай че не идете на работа, ще имате ли заплата?”, попита ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор на въпрос дали ще поддържа прекъсването на парите за депутатите, които не идват на работа.

„ Народното събрание може да работи и без Българска социалистическа партия. Негативите от тази глупотевина ще се понесат от тях”, сподели от своя страна водачът на НФСБ Валери Симеонов.

Председателят на „ Атака” Волен Сидеров пък разяснява, че срещата на ръководещите е била „ колегиална” и „ творческа” и че е било обсъждано президентското несъгласие върху измененията в Изборния кодекс.

Все още обаче няма изясненост кой по какъв начин ще гласоподава.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР