ИЗНЕНАДВАЩО РЕШЕНИЕ – Софийската апелативна прокуратура (САП) е отменила решението

...
ИЗНЕНАДВАЩО РЕШЕНИЕ – Софийската апелативна прокуратура (САП) е отменила решението
Коментари Харесай

ИЗНЕНАДА: Разследването за пачките евро по 500 и кюлчетата на Бойко продължава

ИЗНЕНАДВАЩО РЕШЕНИЕ – Софийската апелативна прокуратура (САП) е отменила решението на Софийската градска прокуратура (СГП) от 10 май за преустановяване на досъдебното произвеждане за фотосите от спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов, на които се виждат златни кюлчета и пачки с 500-еврови банкноти в чекмеджето на нощното му шкафче.

САП е установила, че наказателното произвеждане е прекъснато „ без да са изчерпани всички доказателствени източници, което е довело до неизясняване на въпроси от предмета на доказване “.

Досъдебното произвеждане е върнато на СГП с съответни инструкции за „ попълване на доказателствената цялост “.

Реклама

Че следствието е прекъснато се разбра в събота (27 май), когато проверяващият уебсайт „ Биволъ “ разгласява елементи от прокурорското разпореждане.

През януари основният прокурор Иван Гешев беше планувал, че следствието на пачките и кюлчетата ще завърши до „ месец и нещо “. В събота той разяснява, че следва САП и Върховната касационна прокуратура да ревизират какви са основанията за преустановяване.

Става дума за поредност фотоси и видео, разпратени анонимно до медиите през лятото на 2020 година Самият Борисов разпозна по интериора спалнята си в държавната резиденция „ Бояна “, само че в годините даваше спорни мнения за истинността на фотосите и записа – и че материалите са монтаж, и че са същински, само че аранжирани; и че знаел кой е снимал (т.нар. от него Мата Хари), и че не му е известно.

Разследването на прокуратурата беше формирано на 16 юни 2020 година след самосезиране по информация в медиите.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР