Изненади при разпределението на мандатите“Възраждане” печели място в КърджалиГЕРБ разчитат

...
Изненади при разпределението на мандатите“Възраждане” печели място в КърджалиГЕРБ разчитат
Коментари Харесай

Мика Зайкова няма да открие 47-ото НС

Изненади при разпределението на мандатите
“Възраждане” печели място в Кърджали

ГЕРБ разчитат на ветерани в Народното събрание

Мика Зайкова, която бе доайенът на последните два Народното събрание, няма да бъде народен представител в идващото 47-о Народно заседание. Това е една от изненадите, които следват от разпределението на мандатите по изборни региони, които специалисти направиха за “Труд”.

Въпреки че ЦИК още не е оповестила резултатите от парламентарните избори при 100% обработени протоколи, разпределението може да бъде направено и то е - “Продължаваме промяната” получава 67 мандата, ГЕРБ-СДС - 59, Движение за права и свободи - 33, “БСП за България” - 27, “Има подобен народ” - 25, “Демократична България - Обединение” - 16, “Възраждане” - 13. (Виж таблицата)

Мика Зайкова бе лидер в листата на “Има подобен народ” в Смолян, където партията събра едвам 3793 гласа, губейки поддръжката на 6383 гласоподаватели по отношение на юли.

Тя откри първите съвещания на последните два Народното събрание с къс живот, само че този път е получила мажоритарното утвърждение на единствено 334 гласоподаватели в региона и по този начин няма да я забележим още веднъж на председателското място при откриването на третото за годината Народно заседание.

Освен Зайкова вън от парламентарните редици на Има Такъв Народ са също финансистът Пламен Данаилов и експертът по енергетика Иван Хиновски.

Седмата партия, която влиза в Народното събрание - “Възраждане”, пък е съумяла да измъкне един мандат в Кърджали. Водач на листата им там е Георги Георгиев, който е и зам.-председател на партията. Останалите 4 мандата от този изборен региона са за Движението. Така лидерката на листата на ГЕРБ там - Цвета Караянчева, също остава отвън Народно събрание.

А групата на ГЕРБ ще легне на плещите на депутатите ветерани като Александър Ненков, Десислава Атанасов, Лъчезар Иванов и Деница Сачева.



Сред редиците

Независим претендент за Европарламента става роден народен представител

Парашутисти и водачи инструктори

Учителят по философия Христо Симеонов е измежду новите депутати, влизащи в Народното събрание. Той е от партия Политическа партия, само че е прочут на бургазлии с това, че през май 2019- а, на изборите за Европейски парламент се яви като самостоятелен претендент и получи 3641 гласа от цялата страна. За него единствено в Бургас и района бюлетина пуснаха 1369 души.

В Пиринско пък финансист, предприемач и режисьор са измежду депутатите от “Продължаваме промяната”.

Пилот с 40-годишен стаж измежду депутатите в 20 МИР-Силистра. Стоян Георгиев бе лидер на листата на Политическа партия, която завоюва мандат в крайдунавския регион. Георгиев е ръководител на Асоциацията на притежателите на дребни самолети. Любител на скоковете с парашут също влиза в Народно събрание от Политическа партия. Константин Бачийски бе лидер на листата им в Бургас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР