Изненада ме. Това коментира председателят на парламента Никола Минчев пред

...
Изненада ме. Това коментира председателят на парламента Никола Минчев пред
Коментари Харесай

Какво каза Никола Минчев за позицията на президента

" Изненада ме. " Това разяснява ръководителят на Народното събрание Никола Минчев пред " Седмицата " на " Дарик " във връзка острите нападки на президента Румен Радев към държавното управление. Радев попита в сряда чии ползи пази кабинетът, разгласи се срещу визитата на българска делегация в Киев и сподели изрично " не " на военна помощ за Украйна. Радев заприказва едно към едно като Нинова: Българската позиция се взема решение в София, а не в Киев. " Мисля, че изненада всички нас от " Продължаваме промяната ", добави Минчев.

" Посещението в Киев не е излишно, то сподели, че сме солидарни с Украйна, страната, която се бори за суверенитета и териториалната си целокупност. Начинът, по който беше посрещната българската делегация, демонстрира, че украинците правят оценка това, което вършим за тях ", счита той.

По отношение на коментара на Радев за спряната от съветската страна доставка на газ ръководителят на Народно събрание сподели: " Получи се една от страна на президента към държавното управление реакция, че то дължи пояснение за какво единствено на нас и на Полша е спрян газът. Не е разумно да се търси пояснение от изправната страна, тя да би трябвало дължи пояснение за спрените доставки ". 

" Агресията постоянно тества, стига до едно място и се приготвя да продължи. Тя би трябвало да бъде спряна в един миг. Това би трябвало да се знае ", уточни Минчев във връзка даването на военна помощ, което той предвижда, че ще бъде утвърдено от Народното събрание.

Според него Българска социалистическа партия няма да напусне обединението.

" Не мисля, че Корнелия Нинова извива ръцете на държавното управление. В последна сметка тя декларира своята позиция. Тя съставлява една от четирите партии. Надявам се, че няма да напусне обединението. Самата тя съобщи своята позиция, че не е време за избори в този момент. А и това в границите на настоящия парламент е най-хубавата настройка. Аз персонално считам, че няма да се стигне до овакантяване ", изясни позицията си ръководителят на Народното събрание. 

На въпрос дали след конфликта с президента и конференцията, на която Асен Василев дефинира думите на Радев като " позорни ", Политическа партия се е еманципирала от президента Минчев сподели: " Продължаваме промяната в никакъв случай не е била президентска партия, въпреки и да се е говорило противоположното ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР