„Изненада беше, че „Продължаваме промяната“ издигнаха кандидатурата на Андрей Гюров

...
„Изненада беше, че „Продължаваме промяната“ издигнаха кандидатурата на Андрей Гюров
Коментари Харесай

Ива Митева: Изненада беше, че ПП издигнаха Андрей Гюров за шеф на БНБ


„ Изненада беше, че „ Продължаваме промяната “ издигнаха кандидатурата на Андрей Гюров за гуверньор на Българска народна банка “, съобщи Ива Митева от „ ИТН “. По думите ѝ до този миг не се е чула нито една неприятна дума по адрес на техния претендент Любомир Каримански.

„ Аз считам, че Каримански дава отговор на условията на закона, има знанията, опита и мъдростта. Убедена съм, че той е крепко стъпил на земята и никой не може да му влияе “, сподели още Ива Митева.

„ Когато няма единна съдружна политика, няма по какъв начин да кажеш, че като министър председател заставаш за нечия кандидатура. Същото е и във връзка с ръководителя на Народното събрание “, сподели още Митева. „ Андрей Гюров има академичната подготовка, само че професионалната на Каримански е доста по-голяма “, сподели тя.

Спецправосъдието

„ Във вторник би трябвало да се организира съвещание на Комисията по конституционни и правни въпроси и законопроектът за закриването на спецправосъдието да влезе в зала вероятно в четвъртък “, сподели Ива Митева.

По думите ѝ от дълго време се приказва за арбитър, който да проверява основния прокурор. „ Предполагам, че това е опит да се позволи казуса с оставката на основния прокурор и това, което става във Висш съдебен съвет “, разяснява Митева.

Според нея смяната на Висшия правосъден съвет би трябвало да се случи само след диалог с всички в Народното събрание, в това число с опозицията. „ Имаше една концепция да се планува в закона за правосъдната власт Висш съдебен съвет да стане непостоянно настоящ, само че тази концепция не се доразви от министерството “, добави още Митева.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР