Изминалата седмица бе може би една от най-тежките и напрегнати

...
Изминалата седмица бе може би една от най-тежките и напрегнати
Коментари Харесай

Нелепостите на Зукърбърг и Конгреса

Изминалата седмица бе може би една от най-тежките и напрегнати за Марк Зукърбърг, откакто прекара повече от 12 часа в разпити по отношение на аферата с Cambridge Analytica и третирането на персонални данни в мрежата.

Всички медийни портали отразяваха събитието от близко, само че разчитането на тях като извор на вести, би ни лишило от акуратно умозаключение за адекватността на целия развой. За да избегнем това, взехме решение да изгледаме записите от разпитите на Зук и сме повече от фрапирани от фарса, който се разигра в залите на Конгреса.

Трудно е да се каже дали членовете на Конгреса действително желаеха да извлекат нещо стойностно от Марк, защото някои от въпросите и мненията им бяха карикатурно нелепи.

Сенатор Ори Хатч от Юта да вземем за пример попита Зукърбърг по какъв начин компанията му записва облаги, при все това предлага изцяло безвъзмездна услуга на милионите си консуматори. Оставяме ви да осмислите въпроса за секунда, както направи Зукърбърг. На него той отговори малко, че уеб сайтът печели от реклами.

Сенатор Рой Блънт от Монтана пък, вземайки думата, с наслада заяви, че 13-годишният му наследник Чарли е безспорен почитател на Instagram и Фейсбук, и доста би се радвал, в случай че бъде упоменат по време на събитието. Супер за Чарли, само че не това беше задачата на целия развой.

Шели Капито, сенатор на Западна Вирджиния, намерено съобщи, че е почитател на Фейсбук и доста би се радвала, в случай че Зукърбърг направи нещо по въпроса с неприятното интернет покритие в нейния щат. Марк даде обещание да направи каквото може.

Всичко обаче кулминира, когато конгресменът Били Лонг взе думата и попита Марк дали уеб сайтът му Facemash към момента е деен и дали появяването на Фейсбук малко след основаването на Facemash е случайност. Зукъбърг, както и всички ние, бе леко стъписан от въпроса и отговори, че филмът с Джеси Айзенбърг " Социална мрежа " е бил задоволително разказвателен по тази тематика.

Не желаеме да неглижираме обстоятелството, че някои от конгресмените фактически изглеждаха добре готови за срещата със Зук, само че по никакъв метод не можем да отречем, че други от тях бяха пристигнали по-скоро да се срещнат със основателя на най-голямата обществена мрежа. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР