Изминаха повече от 60 години, откакто Джеймс Бонд се появи

...
Изминаха повече от 60 години, откакто Джеймс Бонд се появи
Коментари Харесай

Кралският монетен двор почете героя Джеймс Бонд с юбилейна монета

Изминаха повече от 60 години, откогато Джеймс Бонд се появи за първи път на екраните. За да отпразнува тази забележителна годишнина, английският Кралски монетен двор пуска нова серия монети, отдадени на най-популярния скришен сътрудник в света, заяви " TVP World ".


Най-новата серия 007, която беше показана, включва дизайни, отбелязващи шестте десетилетия на Бонд.

" Всяка монета ще се отличава с неповторим дизайн, обвързван с филмите от съответното десетилетие, което е доказателство за уменията за разработване на монети, които нашите майстори са усъвършенствали през годините ", съобщи Ребека Морган, шеф на отдела за възпоменателни монети в Кралския монетен двор.

Първата монета от сбирката демонстрира Бонд на Шон Конъри, който лети със аероплан, наименуван " Малката Нели ", във кино лентата " Живееш единствено два пъти " от 1967 година

Дизайнът на монетите, отдадени на останалите десетилетия, следва да бъде разгласен. През годините търсената роля на Джеймс Бонд е била изпълнявана от артисти като Роджър Мур, Пиърс Броснан, а в последно време и от Даниел Крейг.

" Новите монети са налични в злато с тегло 1 унция и сребро с тегло 1 унция и са изсечени в сходство с най-високите спецификации ", удостовери Андрю Дики, шеф на отдела за благородни метали в Кралския монетен двор.

" Не се колебая, че те ще намерят отклик измежду вложителите и колекционерите, както и измежду нова публика ", добави той. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР